Svaštara

Dok je dojila bebu u kafiću prišla joj ŽENA: Izvadila je novac, pa joj rekla nešto što ju je RASPLAKALO

Dirljiv gest koji joj je uljepšao dan.

Dženi Lunt - Screenshot

Dženi Lunt iz engleskog Eklstona bila je na ivici plača nakon što je nepoznata žena izvadio novčanicu od pet funti i stavila na njen sto dok je sjedila u kafiću i dojila bebu.

Ona je u utorak bila u kupovini sa svojom četvoromjesečnom kćerkom Tijom, a u kafić je svratila kako bi popila piće, malo predahnula i nahranila dijete.

Kada je čekala u redu, upoznala je 50-godišnju ženu koja je zbunjeno nešto tražila u torbi.

– Pitala sam je da li je sve u redu, a ona je rekla da je izgubila pet funti i da ih traži. Kada sam joj ponudila novac, rekla je da je sve u redu i da će naći jer se slučajno zaturilo negdje u torbi – navela je Dženi, prenosi Liverpool Echo.

Nakon toga, njih dvije su se rastale i svaka je sjela za svoj sto.

Ubrzo je, međutim, ta žena prišla Dženi i bebi i stavila im na sto pet funti, rekavši da je to za nju i bebu.

– Mislila sam da je u redu tražila novac kako bi platila porudžbinu, a ona je zapravo htjela da da tih per funti mojoj kćerki. U početku mi je bilo neugodno jer sam mislila da mi novac nije potreban. Zahvalila sam se i pokušala da joj vratim, ali ona nije htjela ni da čuje. Stavila mi je ruku na rame i rekla da nikad nije imala kćerku. Zamolila me je da tih pet funti uplatim u fond, pa da se nađe Tiji kada bude krenula na fakultet – kazala je Dženi, koja je priču podijelila na društvenim mrežama.

Ona je kazala da ju je sredoviječna žena vrlo dirnula svojim gestom i da bi voljela da sazna nešto više o njoj.

– Ne znam kakva je njena sudbina, da li je uopšte imala djecu ili je imala samo dječake, pa je željela djevojčicu. U svakom slučaju uljepšala mi je dan. Bilo je tako divno – zaključila je Dženi, koja se nada da će pomenutu gospođu ponovo sresti, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh