Svaštara

PET FAZA LJUBAVNE VEZE KROZ KOJE PROLAZI SVAKI PAR

Pet faza veze su povezivanje, sumnja i poricanje, razočarenje, odluka i “prava” ljubav. Svaki ljubavni odnos prolazi kroz njih, i to ne samo jednom.

Faze veze nisu linearne, već ciklične. Oni koji postignu “pravu” ljubav će se eventualno vratiti na prvu fazu i tako proces počinje iznova.

Povezivanje

Ova faza je poznata i kao “faza medenog mjeseca”. Označava početak romanse kada neprestano osjećamo radost zbog prisustva partnera. Smatramo kako smo našli savršenu osobu za sebe i kako smo apsolutno kompatibilni.

Sumnja i poricanje

Počinjemo primjećivati razlike između nas i parnera. Budimo se iz “transa zaljubljenosti” i otkrivamo da nas partnerove osobine, koje smo nekada smatrali idealnim, počinju nervirati.

Razočarenje

Problemi u vezi koje smo gurali pod tepih postaju očigledne. Neke osobe spremne su burno reagovati zbog svake sitnice. Druge se pokušavaju rastati na miran način. Ulažu sve manje energije u održavanje odnosa i fokusiraju se na potencijalnu novu vezu. prenosi hayat

Odluka

U ovoj fazi nervni slomovi i napuštanje kuće nakon svađe su uobičajena pojava. Ravnodušnost je također česta emocija. Odlučujemo da li ćemo raskinuti ili ostati u vezi i pokušati riješiti situaciju.

“Prava” ljubav

Prihvatamo svoju i partnerovu nesavršenost i shvatamo da ne postoji apsolutna kompatibilnost. Još uvijek treba raditi na uspostavljanju dobrog odnosa, ali znamo uvažiti drugačije mišljenje bez izazivanja svađe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh