Svaštara

Zaspali ste sa šminkom? Odmah ujutro napravite ovih pet stvari SPRIJEČITE ŠTETU

Spavanje sa šminkom na licu je jedna od najvećih pogreški koju mnoge žene rade, ali ako iz nekog razloga prespavate s njom, ujutro prvo morate ukloniti svu šminku pa tonirati lice.

Šminka - Nezavisne.com

Spavanje s šminkom veliko je NE. To je jedna od najvećih pogrešaka za lijep izgled kože.

Ali, ako ste iz nekog razloga zaspali sa šminkom na licu evo nekoliko koraka koje trebate napraviti odmah ujutro:

Prvi korak: Uklonite šminku
Naravno, prvo što morate učiniti je ukloniti svu šminku. Za to možete koristiti mlijeko za čišćenje ili sredstvo za uklanjanje šminke. Možete čak koristiti prirodno ulje poput maslinovog ili dječjeg ulja – što više odgovara vašoj koži. Operite lice.

Drugi korak: Toniranje kože
Apsolutno trebate tonirati kožu, to je sljedeći idealni korak nakon uklanjanja šminke. Koristite tonik koji ne sadrži alkohol. Ako imate ružinu vodu kod kuće, obavezno ju iskoristite. To će vam pomoći ukloniti sve tragove ostataka šminke.

Treći korak: Blagi piling

Sljedeće, prijeđite na blagi piling kože lica. Tako ćete osigurati da se pore na vašoj koži očiste i sve nečistoće temeljno uklone. Ali zapamtite, budite nježni prema svojoj koži. prenosi “Novi“,

Četvrti korak: Maska za lice
Koristite masku za lice kako biste nahranili svoju kožu. Kad je koža prošla sve gore navedene korake, zaslužila je malo ljubavi i pažnje. Dobra maska ​​za lice nahranit će kožu. Masku možete napraviti i kod kuće.

Peti korak: Masaža
Posljednje, ali definitivno ne najmanje bitno – lijepa, duga masaža. Za to možete nanijeti malo ulja za lice i lagano blagim kružnim pokretima prstiju masirati pet do osam minuta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh