Svaštara

Danijel tvrdi da je KAFIĆ KRIV što se napio i potukao: Sada na račun treba da mu legne 5,5 miliona

Kafić ima pravo na žalbu.

Alkoholizam - Ilustracija / Twitter

Teksašanin Danijel Rols “nagrađen” je sa 5,5 miliona dolara nakon što je tvrdio da je kafić La Fogata bio nemaran posluživši mu previše alkohola.

On je, naime, u pijanom stanju napustio ugostiteljski objekat, a na parkingu je ušao u konflikt i potukao se sa drugim gostom Robertom Henriksonom.

Incident se dogodio u maju 2019. godine, a Danijel tvrdi da je tokom tuče zadobio tjelesne povrede. Za svoje stanje krivio je kafić, a u tužbi se navodi da su objekat, njegov vlasnik Lordes Galindo i neimenovani barmen odgovorni jer su njemu i čovjeku sa kojim se potukao dozvolili da previše piju i da u isto vrijeme izađu iz objekta, prenosi Houston Chronicle.

– Vlasnik nije adekvatno obučio šankera i on mora da procijeni koliko alkhola sme da daje mušterijama, a kada postoji crvena linija preko koje ne smije da pređe. Takođe, vlasnik nije obezbjedio to da parking bude bezbjedan i da ne postoji mogućnost za potencijalnu opasnost i konflikt među pripitim gostima na tom mjestu – navodi se u tužbi.

Okružni sud presudio je u korist Danijela Rolsa nepravosnažnom presudom jer se vlasnik pomenutog kafića nije odazvao pozivu suda, niti je prisustvovao ročištu.

Pet tužbenih zahtjeva obuhvatilo je prostornu odgovornost, nemar i štetu proisteklu iz predvidivog nasilnog ponašanja.

Vlasnik pomenutog kafića La Fogata sada ima 30 dana da podnese žalbu ukoliko želi ponovno suđenje.

Inače, prema navodima medija, Rols već dugo konzumira alkohol, a dva puta je bio privođen zbog vidno pripitog stanja na javnim mjestima, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh