Svaštara

Gledala sa porodicom film kad su je zaboljeli RUKA i RAME: Pet minuta kasnije počela je borba za život

Mislila je da je nešto prolazno.

Sara Ros - Facebook

Sara Ros (37) iz Sanderlenda doživjela je šlog i infarkt samo sat vremena pošto se požalila mužu i djeci na bol u ruci i ramenu.

Sara danas ne može da priča, niti normalno da hoda pošto joj je lijeva strana tijela paralizovana.

Sve je počelo od gledanja filma sa porodicom. Sarin muž Džejms rekao je da se ništa neuobičajeno nije dešavalo, niti je iko od njih slutio da će se tokom večeri odvijati borba za njen život.

– Gledala je film grleći naše kćerke od tri i četiri godine. Ja sam otišao do kuhinje po neke grickalice, a onda je rekla da je nešto jako boli u ramenu i lijevoj ruci. Mislila je da je prolazna stvar pošto je i sama medicinska sestra, pa zna za simptome. Pitao sam je treba li da reagujemo ozbiljnije, ali je odmahnula rukom. Poslije pet minuta, ruka joj je utrnula, a i rame više nije osjećala. Počela je da se trese od straha i rekla mi je da pozovem ljekare. Oni su došli poslije petnaestak minuta, kada je Sara već ležala u krevetu, bez šanse da se pomjeri – kaže Džejms.

Stanje joj se naglo pogoršavalo. Ljekari su je ubacili u kola i odveli u bolnicu. U kolima je doživejla šlog. Nekih sat vremena poslije početnog trnjenja ruke i ramena doživjela je i infarkt.

– U bolnici su nam poslije infarkta rekli da smo na vrijeme reagovali. Da smo ih pet minuta kasnije pozvali, zakasnili bismo. Bila bi mrtva. Ovako su je ljekari zbrinuli na vrijeme kad je bio infarkt. Sva sreća pa je medicinska sestra, te je odmah znala kad je krenulo pogoršanje da se možda neće sve dobro završiti – kaže Džejms.

Sara je već neko vrijeme poluparalizovana i ne može da priča, niti da jede normalno. Džejmsu i njoj pomažu njihovi roditelji, naročito oko djece.

– Teško mi je sada da pazim na nju i na djevojčice, zato su tu i roditelji. Skupe su terapije, pokrenuli smo i stranicu za pomoć Sari. Sva sreća je što je ostala živa, ali želim naravno da se što prije oporavi. Zasad je teško išta prognozirati. Na ovu priču pristao sam kako bi uticao na ljude da širom otvore oči ako primijete neke simptome koji mogu ukazivati na šlog ili infarkt. Ako primijetite facijalnu slabost, odnosno krivljenje lica, problem sa govorom ili slabost u rukama ili nogama, morate odmah da reagujete dok nije kasno – rekao je Džejms Ros, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh