Svaštara

Se*s s godinama postaje sve bolji: Ne zna mladost ono što zna starost…

Povjerenje i bliskost koje većina žena osjeća u dugim vezama također mogu poboljšati spolno samopouzdanje i olakšati postizanje orgazma

S godinama svi imamo sve više razloga da se žalimo jer sve nekako opada u kvaliteti. Ipak, seksualni život s godinama se može poboljšati, a naročito kvaliteta i učestalost orgazama.

Naime, s godinama postaje sve lakše doživjeti orgazam.

Na primjer, jedno je istraživanje pokazalo da je samo 61 posto žena u dobi od 18 do 24 godine doživjelo orgazam tijekom posljednjeg seksualnog odnosa, dok je to isto uspjelo 65 posto žena u tridesetim godinama te čak 70 posto žena u 40-im i 50-im godinama.

Iako to istraživanje nije objasnilo zašto s godinama postaje lakše doživjeti orgazam, možemo pretpostaviti da je razlog to što žene s godinama postaju iskusnije u seksu, imaju više samopouzdanja, opuštenije su i više uživaju.

Osim toga, povjerenje i bliskost koje većina žena osjeća u dugim vezama također mogu poboljšati spolno samopouzdanje i olakšati postizanje orgazma.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh