Svaštara

Blizanci Cole i Connor (16) završili na respiratoru zbog Covida: ‘Stanje je teško, ozbiljno su bolesni’

Blizanci su stavljeni na respiratore samo nekoliko dana nakon pozitivnog testa na koronavirus

blizanci - Daily mail

Braća blizanci u dobi od samo 16 godina stavljena su na respirator nakon što su se teško razboljeli od koronavirusa samo nekoliko dana od pozitivnog testa, piše DailyMail.

Cole Begley prvi je put pokazao simptome u petak, 30. srpnja, a njegov brat Connor Begley dan kasnije.

Blizanci su ubrzo stavljeni na respiratore u dječjoj bolnici Niswonger u Johnson Cityju. Njih će dvojica za dva tjedna napuniti 17 godina.

Njihova maćeha Kelley Begley u objavi na Facebooku napisala je kako se njihovo stanje ne poboljšava, a jedan od dvojice braće nalazi se u kritičnom stanju.

Begley je za News Channel 11 rekla kako je “zaista teško vidjeti da vaša obitelj pati i osjećate se potpuno bespomoćno”. prenosi “Index“.

Dodala je kako imaju podršku lokalne zajednice te da ih svi pitaju što mogu učiniti. “Sve što mogu reći je moliti”, poručila je. U utorak navečer u Grogan Parku u Gate Cityju okupila se grupa ljudi kako bi se pomolila za dječake.

Stanje im se malo poboljšalo, ali i dalje su ozbiljno bolesni
Kelley je za Daily Mail odbila reći jesu li blizanci cijepljeni, dodajući kako je njihov otac previše zauzet njihovim oporavkom da bi pričao o njihovoj bolesti.

Priča o dvojice braće najnoviji je primjer koronavirusa koji uništava živote diljem SAD-a, usred rastućeg četvrtog vala uzrokovanog delta-varijantom.

Izbjegavanje cijepljenja
Obitelji mnogih žrtava koronavirusa podijelile su svoja potresna svjedočanstva o tome kako bi voljeli da su primili cjepivo prije nego što su se razboljeli ili izgubili živote svojih najmilijih.

Mnogi od njih bili su mladi i dobrog zdravlja te su izbjegli cijepljenje misleći da će relativno neozlijeđeni izbjeći infekciju koronavirusom.

Travis Campbell, otac šestero djece iz Virginije, nije bio cijepljen kada je prošlog mjeseca obolio od koronavirusa.

Od tada je hospitaliziran u Tennesseeju, a ostale je iz bolničkog kreveta molio da se cijepe. On se bori za život, ali i za svaki dah.

Državni senator iz Virginije Ben Chafin (60) preminuo je na Novu godinu od komplikacija izazvanih koronavirusom nakon što je dva tjedna proveo u bolnici.

Virginija je zabilježila više od 703 000 slučajeva koronavirusa i više od 11 500 smrtnih slučajeva. Više od 62 posto stanovništva Virginije imalo je barem jednu dozu cjepiva protiv koronavirusa, od čega je gotovo 55 posto potpuno cijepljeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh