Svaštara

Otac zamolio komšije da zbog sina stišaju muziku, pa ga brutalno pretukli: Dok leži u komi, desio se obrt

Nikad u životu “ni mrava nije zgazio”.

Frenk Penkava - Facebook

Frenk Penkava nije imao nikakvu zlu namjeru kada je zbog četvorogodišnjeg sina došao komšijama na vrata, piše “Objektiv“.

Tog kobnog popodneva puštali su preglasnu muziku, a sin je imao temperaturu i mučio se da zaspi. Frenk je došao na vrata dvojici, prilično nestabilnih momaka zamolivši ih da malo stišaju muziku kako bi sin odmorio, prenosi NBC.

Ne samo što ga nisu poslušali, već su namjerno još više pojačali muziku. Tako su isprovocirali Frenka da im ponovo dođe na vrata, a kada su mu ih otvorili, krenuli su da ga udaraju. Besomučno, rukama, nogama i palicama.

Frenk je ležao u lokvi krvi, dok mu je sin u drugom stanu bio potpuno sam. Treći komšija vidio je sve kroz špijunku i pozvao je hitnu pomoć. Da nije, Frenk bi već bio mrtav.

Kada su vidjeli da su ga umalo ubili i da leži u komi u Memorial Regional bolnici, Frenkove komšije su iznenada nestale iz stana. Policija već mjesec dana ne može da ih locira, izgubio im se svaki trag.

Frenk Penkava posljednjih pet sedmica leži u komi sa veoma ozbiljnim povredama glave i šanse su prilično slabe da će preživjeti.

– Moj sin ima dječaka od četiri godine koji ga možda nikad više neće vidjeti. U životu se nikom nije zamerio. Nismo sigurni da će se izvući, toliko su ozbiljne povrede. U bolnici je zaradio i infekciju koja remeti organizam da se brže oporavi – kaže Džoen Penkava, majka Frenka Penkave.

Frenkova sestra Đina Horvat rekla je da je u bolnici prepoznala brata samo po tetovažama na ruci.

– Bio je uništen, prebijen do neprepoznatljivosti kada je samo želio da se muzika stiša. Očekujem pravdu, zahtjevam je, tražiću je dok sam živa za te kriminalce. Oni moraju biti pronađeni i kažnjeni. Za takve nema mjesta u društvu – kaže Đina za NBC.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh