Svaštara

Mama skužila na slici da nešto nije u redu s djetetovim okom, kasnije se ispostavilo da je rak

Sa samo devet mjeseci malenoj Ivy-Mae tumor je rastao u oku, a kako bi je spasili oko je bilo potrebno ukloniti. Obitelj je bila šokirana, a njezina mama danas ističe kako je ova djevojčica pravi borac

djevojčica - Instagram

Jamie-Lee Schmitzer (31) iz Australije 2017. godine je fotografirala svoju djevojčicu, a onda je na snimkama vidjela tajanstveni tamni dio na njezinom desnom oku. Jedno oko joj je bilo tamnije od drugog, a u šarenici je bio prisutan bijeli sjaj.

Isprva je zanemarila čudnu boju, ali nakon nekoliko mjeseci oko je postajalo tamnije. Jamie je primijetila kako njezina kćer neprestano trlja oko. Odvela ju je liječniku koji joj je rekao da nema razloga za brigu, ali odlučila je potražiti i drugo mišljenje kod očnog specijalista.

Krvne pretrage i MRI otkrili su da je devetomjesečnoj Ivy-Mae tumor rastao u oku. Kako bi se djevojčici spasio život, oko je trebalo ukloniti.

– Kada smo čuli vijesti o tumoru bili smo šokirani. Budući da je bio toliko blizu vidnog živca, kirurzi su bili zabrinuti da će se proširiti. Razmišljala sam se je li uklanjanje oka ispravna stvar, ali vjerovala sam liječnicima – ispričala je Jamie.

Nakon uklanjanja oka, liječnici su izvršili biopsiju i ustanovili da je tumor kancerogen. Nakon nekoliko mjeseci liječnici su djevojčici ugradili protetsko oko.

Ivy-Mae još uvijek može pomicati kapke, treptati i plakati kao i inače. Djevojčica sada ima četiri godine i uživa u sretnom životu, vozi bicikl i igra se s lutkama kao i svako dijete.

– Ja sam jako pozitivna i pokušavam joj pokazati da je drugačije lijepo, jer zna da ne izgleda kao druga djeca i želim da se osjeća kao da je to u redu. Ponekad je uhvatim kako gleda sebe u ogledalo, ali onda samo kaže ‘Mama, drugačije je lijepo, zar ne?’ – dodala je Jamie, a piše The Sun. prenosi 24sata


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh