Svaštara

Direktora škole optužili da je dodirivao učenicu, pa se ubio: Poslije sedam dana zbog ovoga su svi PLAKALI

Slučaj koji je potresao sve.

Ljutnja - Depo.ba

Nekadašnji direktor škole u Ajovi izvršio je samoubistvo nakon optužbi iz kolektiva da je se*sualno uznemiravao 13-godišnju učenicu, piše “Objektiv“.

Vilijam Teri (47) odlučio je da sebi oduzme život kada mu je rečeno da će biti uhapšen i da će mu se suditi za neprikladan odnos sa učenicom.

Vilijamovo tijelo pronašla je njegova sestra u garaži u Ejmsu, kada je došla da vidi zašto se satima ne javlja na telefon a u kući je, prenosi portal WHO.

Na sahranu bivšeg direktora došlo je nekoliko njegovih kolega i poznanika iz drugih škola, kao i više desetina članova rodbine. Samo sedam dana poslije samoubistva Terija, isplivala je poražavajuća istina.

Ispostavilo se da je učenica izmislila se*sualno uznemiravanje!

– Djevojčica je bila užasno ljuta što je direktor prilikom njenog spora sa jednim od profesora stao na njegovu stranu upozoravajući je da će dobiti ukor pred isključenje iz škole, ako nastavi da pravi probleme. Do tada relativno mirna učenica, podivljala je u narednom periodu i počela je da priča okolo da ju je Vilijam napastvovao jednom poslije škole, kao i da je nekoliko puta pokušao da je poljubi. Ono što je vjerovatno Terija ubilo je saznanje da su još neke drugarice te djevojčice pristale da lažno svjedoče u njenu korist. Tu je najvjerovatnije shvatio da mu se ne piše dobro pred očima policije, suda i javnosti – rekao je jedan od profesora u školi u Maršaltaunu koji je želio da ostane anoniman.

Vilijamova porodica ne pronalazi način da prevaziđe trenutak u kome se našla.

– Oduvijek je bio zaštitnički nastrojen prema djeci. Ovo što mu se dogodilo, ubilo mu je dušu, srce. Znajući ga, sigurno nije vidio izlaz. Shvatio je da neće moći tek tako da se odbrani i digao je ruku na sebe. Van sebe smo – rekla je Vilijamova sestra, dok se u bolu pridružila i njegova bivša supruga.

– Morao je da kaže nekom od nas šta se dešava. Spriječili bismo ga da ovo uradi, borili bismo se svi za njegovu nevinost. On nije bio tip muškarca koji bi ikada uradio nešto neprikladno sa djecom – rekla je Džeslin Bremvort za WHO.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh