Svaštara

RECEPT ZA SOČNU PILETINU IZ RERNE: OVO MOGU DA SPREME I POČETNICI U KUHINJI

Ukusna piletina koja će obradovati vaša nepca.

Piletina - Fokus

Pileći bataci idealni su za pripremu brzinskog jela. Potrebno ih je samo premazati aromatičnim preljevom, dodati im hrskavu koricu od prezle i začinskog bilja, pa ih ubaciti u rernu.

Pileće batake možete poslužiti uz rižu s povrćem, samo dinstano povrće, tjesteninu ili neki drugi prilog po želji.

Potrebno vam je:

Deset pilećih bataka, dvije šoljice prezle, četiri kašičice peršuna, dvije kašičice slatke crvene paprike, dvije kašičice bijelog luka u granulama, kašičica sušenog origana, dvije kašičice soli,

tri kašičice senfa, 200 g maslaca, biber

Priprema:

Rernu zagrijte na 200 stepeni.

Maslacem premažite posudu u kojoj ćete peći batake, a zatim u posebnoj posudi pomiješajte prezlu, sitno ribani parmezan, sitno sjeckani peršun, origano, slatku papriku i bijeli luk u granulama.

Dodajte so i biberr, pa sve dobro promiješajte.

U posudi otopite maslac, dodajte mu senf i sve dobro promiješajte.

Batake premažite mješavinom senfa i maslaca, a zatim ih uvaljajte u mješavinu s prezlom.

Posložite batake u posudu za pečenje.

Pecite oko sat vremena ili dok ne poprime zlatnu boju. prneosi 2Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh