Svaštara

Glumili napuštene brata i sestru da bi uzimali novac od mještana: Poslije ove scene PROTJERANI su iz sela

Plan je mogao da im prođe, da u jednom trenutku nisu napravili ovu grešku.

Valerij i Inesa - Screenshot

Devetnaestogodišnji Valerij i godinu dana starija Inesa iz Samare privedeni su u policiju nakon što je otkriveno da su prevarili polovinu mještana obližnjeg sela glumeći brata i sestru, piše “Objektiv“.

Valerij i Inesa došli su u selo pod izgovorom da su ostali bez roditelja koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći, kao i da nemaju ni šta da jedu. Mještani su se sažalili na njih i pronašli su im napuštenu kuću koju su malo adaptirali kako bi “brat i sestra” tu mogli da žive.

Kako je Valerij glumio i da je invalid, odnosno hramljao je govoreći da ima nekoliko godina problem s nogom, mještani nisu mogli da mu ponude posao na njivi, ali je zato Inesa pomagala u gazdinstvima u komšiluku, piše mk.ru.

Niko nije ni znao da su Valerij i Inesa zapravo zavisnici od droge koji su pobjegli iz Samare nakon što su počinili nekoliko krađa, kao i napada na sugrađane zarad uzimanja njihovog nakita.

Mladi Rusi su skoro godinu dana živjeli u selu primirivši se u kućici kako bi smislili šta dalje. Za to vrijeme, uredno su uzimali i novac na nedjeljnom nivou od požrtvovanih komšija koji su se sažalili na njih.

Međutim, nisu očekivali da će u jednom momentu biti otkriveni. Jedna od komšinica vidjela ih je uveče kako se ljube pored kuće. Pritom je Valerij izgledao kao da je pijan, dok je Inesa, kako će se ispostaviti, u tim trenucima bila drogirana.

Komšinica je pozvala sina koji ih je snimio mobilnim telefonom, ali tek dva dana kasnije oni su prijavljeni policiji. Komšinica je željela da se uvjeri da ih je zaista otkrila u prevari, pa je narednog jutra ušla u kuću, tobože da ih ponudi kafom.

– Na njihovom stolu nalazilo se piće i osjećala se marihuana. Komšinica je potom donijela odluku da pozove policiju. Mladić i djevojka će biti sprovedeni istražnom sudiji – objavili su ruski mediji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh