Svaštara

Penzioneru dosadile komšije koje ga stalno ismijavaju, pa je uradio nešto što je ŠOKIRALO čak i policiju

Izjasnio se krivim i rekao je da je svjestan šta je uradio.

Malkolm Vilson - Perthshire Picture Agency

Malkolm Vilson (76) iz australijskog Perta optužen je jer je doveo komšije u opasnost nakon što je iz bijesa zapalio sopstveni stan i nanio štetu u vrijednosti od 20.000 dolara.

Dok mu je stan bio u plamenu, Malkolm je otišao na groblje, a kada ga je jedan od komšija ugledao i rekao mu da mu gori stan, penzioner ga je pitao: “Pa zar ga nisu još ugasili”, prenosi Metro.

Policija ga je vrlo brzo pronašla, a uzrok požara nisu mogli ni da zamisle.

Zapalio sam svoj stan jer mi je muka od ljudi koji mi se smiju – rekao je policiji tokom privođenja.

Inače, ovaj čovjek nikad nije bio hapšen, niti je imao bilo kakav dosije u policiji. To je potvrdio i njegov advokat Daf Mekonel, ali je priznao da je počinio ozbiljan prekršaj.

Posljedice su mogle da budu mnogo gore i moj klijent to razumije. Reagovao je brzopleto, ne razmišljajući o bilo čemu što bi moglo da se dogodi – naveo je advokat.

Vilsonu nije određena zatvorska kazna, ali će narednih 20 mjeseci biti pod ograničenjem i nadzorom Centra za socijalni rad, što je kazna nalik kućnom pritvoru.

Fiskalni zamjenik Majkl Svini rekao je da u tom bloku ima još pet stanova i da su komšije bile u velikoj opasnosti od potencijalne štete po imovinu, pa i po život, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh