Svaštara

Nije garderoba ono što ženu čini skupom – Već njeni maniri: 5 karakteristika jedne dame

Nije skupa garderoba ono što čini ženu skupom i elegantnom, već njeni maniri i način ponašanja. Donosimo pet osnovnih manira koji su karakteristični prefinjenim ženama.

Dama - Atma.hr

1. Prvo i osnovno – Molim i Hvala: Kratke riječi koje pokazuju da žena ima lijepo ponašanje i poštovanje prema ljudima, čak i prema onima koje ne poznaje. Bilo da pričate sa farmerom, gospodinom ili običnim prolaznikom, prava dama se poznaje po tome što uvijek koristi lijep i kulturan rječnik.

2. Objave na društvenim mrežama su odmjerene, nikako vulgarne. Naravno, lijepo je vidjeti i kratku suknju na ženi i duboki dekolte ali kada žena zađe u zrelo doba to nije prava slika koju bi trebala predstavljati. Elegantnu damu odlikuje i elegantan stil oblačenja.

3. Ne morate imati skupu torbu da biste izgledale elegantno. Skupa garderoba uopšte nije ono što vas čini većom damom. Baš naprotiv, mnoge bogate i uspješne dame su izjavile kako ne žele trošiti mnogo novca na garderobu i kako je to apsurd.

4. Ne pretjeruje sa alkoholnim pićima. Mnogi ljudi će se složiti sa činjenicom da je jako ružno i odbojno vidjeti ženu u pripitom stanju. Nekima će to možda biti zabavno, ali to uopšte ne priliči jednoj dami. Uredu je popiti koju čašu vina, ali prava dama ne pretjeruje ni u čemu.

5. Ima fine manire za stolom. Prava dama za stolom i tokom razgovora sa sagovornicima neće žvakati žvakaću gumu, ili tipkati na telefon. Neće prekidati druge dok pričaju, neće se napadno smijati i neće biti previše glasna u razgovoru. piše e”Infopult“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh