Svaštara

Australijski olimpijac pozitivan na kokain, suspendovan sa Olimpijskih igara

Australijanac Jamie Kermond koji se takmiči u preponskom jahanju suspendovan je sa Olimpijskih igara nakon što je bio pozitivan na kokain.

Tokyo - AFP

36-godišnji Kermond bio je pozitivan nakon testiranja 26. juna, a iz asocijacije jahača saopštili su da proužaju podršku Australijancu.

“Vjerovatno da je taj pozitivni test rezultat jednokratne upotrebe kokaina na jednom društvenom događaju koji nema veze sa mojim sportom. Veoma sam uznemiren i kajem se, privatam odgovornost u potpunosti. Žao mi je što sam iznevjerio ljude uključujući porodicu i timske kolege.”, rekao je Kermond nakon suspenzije.

Prema australijskoj antidoping politici, Kermonc sada ima pravo da analizira svoj B-uzorak, ali nije otputovao sa ostatkom tima u Tokio. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh