Svaštara

Umro joj muž, pa se posvađala sa SVEKROM oko placa: Unajmila i UBICE, a onda se dogodio preokret

Nije željela da se odrekne dobre lokacije.

Žena - Ilustracija / Objektiv.rs

Policija Mirut distrikta u indijskoj državi Utar Pradeš imala je u posljednjih mjesec dana pune ruke posla poslije ubistva Satpana Arđa.

Pune dvije sedmice lutali su sa istragom sve dok ih nije posjetila Satpanova komšinica koja je otkrila da u ćošku šupe u dvorištu postoji kamera koju je ubijeni čovjek postavio prije smrti 29. juna, sluteći šta mu se može dogoditi.

Tada se klupko odmotalo i uhapšena je Šalini Arđ, Satpanova snaha s kojom nije bio u dobrim odnosima.

Šalini i Satpan posvađali su se nekoliko sedmica poslije smrti njenog supruga, a njegovog sina Sanđiva. Poslije tragične Sanđivove smrti 2018. godine i Šalini i Satpan zahtjevali su da njima pripadne kuća s placem, gdje je ona posljednjih godina živjela sa preminulim i dvoje djece od četiri i šest godina.

Satpan je imao pravo na zemlju, budući da ga je on ustupio sinu kad se oženio, dok se Šalini pozivala na zakon koji kaže da supruga nasljeđuje kuću ako je u vlasništvu muža. A na papiru ona jeste bila Sanđivova.

Tako su se Šalini i Satpan pune tri godine svađali oko kuće. Šalini se odselila u drugi grad s djecom jer Satpan nije želio da napusti kuću. Prijetila mu je, što je kamera kraj šupe takođe zabilježila, a na kraju je unajmila i dvojicu ubica koji su naredne večeri likvidirali Satpana Arđa.

Policija je imala glavnu osumnjičenu, imala je i motiv, ali ne i dokaz. Kada je Satpanova komšinica pokazala policajcima kameru govoreći da su svi snimci sigurno zabilježeni na Satpanovom kompjuteru u kući, istraga je konačno ubrzana i lako je privedena kraju.

Na snimku se može vidjeti kako dva lica prilaze Satpanu u toku večeri dok je sjedio u bašti i ispaljuju mu nekoliko hitaca u glavu.

Šalini je privedena i poslije nekoliko sati ispitivanja tražila je advokata ne želeći više ni riječ da im kaže, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh