Svaštara

Rekla sam kćerkici DA NISAM SIGURNA DA DOBRO IZGLEDAM, a njeno pitanje me je POSTIDJELO I ŠOKIRALO: Onda sam shvatila da su djeca naši najbolji učitelji

Na to je od kćerke čula neočekivano pitanje: “Oh, to je zato što ne voliš svoje tijelo, zar ne?”

Tužna žena - Ilustracija / Franceshaxtonmd.com

Mama Ariel podijelila je važnu lekciju za svu djecu, ali i roditelje. Kako kaže, voli da nosi kratke majice i topove, ali ne van kuće, piše “Srbija danas“.

“Razgovarala sam prije neki dan sa kćerkom, ustale smo i spremale se. Spavala sam u kratkoj majici, kakvu inače ne bih obukla za izlazak. Kćerka mi je rekla: “Oh, baš dobro izgledaš. Trebalo bi da izađeš u tome!” Ja sam joj odgovorila da nisam sigurna”, prepričala je Ariel na TikToku.

Na to je od kćerke čula neočekivano pitanje: “Oh, to je zato što ne voliš svoje tijelo, zar ne?”

To je bio znak da Ariel mora da promijeni pristup.

“Nisam htjela da to zna. Zato sam obukla kratki top. I cijeli dan sam sama sebi davala komplimente i naglas razgovarala o svom tijelu onako kako želim da i ona jednog dana uradi. Da budem iskrena, nije mi bilo prijatno. Ali osjećala sam da moram to da uradim da bi njoj bila najbolji roditelj”, objasnila je Ariel.

Njen potez je zaradio veliki odjek mnogih korisnika TikToka.

“Djeca nas motivišu. Nadam se da će ti i dalje biti inspiracija”, poručila joj je jedna osoba.

“Moja mama je cijeli svoj život plakala u sobi zbog tjelesne težine. Zbog toga se bojim debljanja”, dodala je druga osoba.

@mermaidmomarielleThey notice so much more than we realize #parenting #bodyimage #raisinggirls #AerieREAL #dobetter #fatphobia

♬ original sound – Arielle


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh