Svaštara

Iskopao grob da sahrani ženu, pa javio familiji kad da dođu: Ujutro su zatekli UŽASAN prizor i poruku

Nema osobe koja na licu mjesta nije zaplakala.

Grobar - Objektiv.rs

Argentinac Matijas Berento (51) iz Kordobe preminuo je na grobu koji je prethodno iskopao za svoju suprugu.

Berento je umro tri dana nakon što mu je supruga izdahnula poslije kućne borbe sa koronavirusom. Iako je znala da je posrijedi vjerovatno COVID-19, odbila je da ide u bolnicu i liječila se kod kuće.

Kada je preminula, Matijas je njeno tijelo čuvao naredna dva dana u sobi, obavjestivši čelnike opštine kod Kordobe da će je sahraniti u raki kraj sinovljevog grobnog mjesta. Matijas je, s tim u vezi, iskopao raku i prije nego što je sahranio ženu na tom mjestu, napisao je potresnu poruku u pismu kojom je želio da se oprosti od nje, prenosi portal La Voz.

Međutim, Berento je izgleda pred grobom supruge doživio srčani udar. Kako nije bilo nikog u blizini ko bi mu pomogao (posljie tragične smrti sina živjeli su sami), Matijas je pao u raku i kraj supruge je i sam izdahnuo.

Familija je došla ujutro na lice mjesta zatekavši užasan prizor. Dva tijela supružnika nalazila su se u istoj raki, a sudeći prema položaju Matijasovog, što su poslije potvrdili i iz policije, njemu je otkazalo srce i samo je pao preko nje.

Matijasov brat od strica pronašao je, dok je policija bila takođe na licu mjesta, papir s porukom koju je nesrećni Argentinac pisao da bi se oprostio od supruge.

– U poruci je pisalo: ‘Ljubavi moja, nisam siguran da ću moći da izdržim bez tebe. Bila si mi sve na svijetu. Ostao sam sam. Voljet ću te zauvijek i maštaću o tome da se što prije ponovo spojimo’. Jako tužno je kako je sve ovo ispalo. Nemamo riječi, u potpunom smo šoku. Izgubili smo dvoje divnih ljudi. Kad smo došli ovdje i vidjeli ih zajedno u grobu, svi smo plakali – rekao je Havijer Berento (45).

Dodavši da će neko iz familije najvjerovatnije preuzeti kuću i imanje Berentovih, Havijer je istakao kako ih sve boli činjenica da su Matijas i supruga Laura mogli da ostanu živi da je ona prihvatila mogućnost da ide ljekaru zbog koronavirusa, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh