Svaštara

Glumio klovna na rođendanu, pa odveo djevojčicu (11) u toalet: Vidjeli ga roditelji i surovo ga kaznili

Monstrum nije predvidio da će pasti tako lako.

Stiven Saliven - liverpoolecho.co.uk

Britanac Stiven Saliven (27) iz gradića Spejka uhvaćen je i brzo i osuđen zbog osnovane sumnje da je pred nekolicinom djece izvodio bludne radnje i pokušao je da ih si*uje na rođendanima.

Saliven je dobio tri godine u zatvoru, ali i četiri godine uslovne kazne kad bude izašao. Ovo mu je drugi odlazak u zatvor u posljednjoj deceniji – prvi put proglašen je krivim zbog se*sualnog uznemiravanja dvije djevojčice starosti od 10 do 13 godina na Fejsbuku.

Saliven je pred epidemiju koronavirusa smislio da ubuduće nedozvoljeni kontakt sa djecom ostvaruje tako što će ih zabavljati kao klovn ili komičar po rođendanima. Poslije ukidanja karantina na Ostrvu, Stiven je nastavio s tom idejom i u posljednjih nekoliko mjeseci, organizovao je više od 10 takvih rođendana.

Meta su mu bili mlađi školarci od 9 do 13 godina. Na dječje rođendane bi dolazio nasmijan i pun ideja kako da zabavi djecu. Kada bi roditelji ostajali sa starijim gostima u drugim prostorijama, neko dijete koje bi prethodno odabrao, vodio bi do toaleta gdje bi s njim/njom brojao, igrajući žmurke.

Saliven je pao kada ga je otac jedne 11-godišnje slavljenice otkrio u toaletu u koji je ušao ne znajući da ima nekog unutra. Saliven nije zaključao vrata, pa je otac vidio da kćerka stoji pored klovna koji urinira pred njom u WC šolju i priča joj nešto.

Otac je uspio da sačuva pribranost i fizički ne nasrne na Salivena jer je htio da prethodno pozove policiju. Dok se odmotavalo klupko, utvrđeno je da je pedofil i na drugim rođendanima izvodio “žmurke” sa djecom po kući i uvijek bi išao u toalet s nekim djetetom.

Kod Salivena su prilikom hapšenja pronađena dva mobilna telefona, od kojih je jedan koristio za prljave prepiske sa nepoznatim djevojkama na društvenim mrežama.

Pošto je priznao da je vadio po*ni organ pred djetetom na rođendanu gdje je uhvaćen, smanjena mu je kazna na tri godine, ali će zato po izlasku iz zatvora biti pod konstantnom prismotrom i provjerom nadležnih službi, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh