Svaštara

Studija otkrila: Ovako možete otkriti zaključiti jesu li zainteresirani za aferu ili dužu vezu

Znanstvenici kažu da nam jedan pogled na nečije lice može otkriti njihove namjere

Par - Neum-bih.com

Stručnjaci tvrde da možete samo gledanjem osobe zaključiti jesu li spremni na seks bez obaveza ili vezu, piše The Sun.

Naime, u istraživanju koje je provedeno na australskom sveučilištu Macquire stručnjaci su pitali heteroseksualne muškarce i žene jesu li spremni na neobavezan seks. Nakon toga bi ih fotografirali, a njihove fotografije su pokazivali drugim dobrovoljcima. Cilj je bio da sudeći samo prema fotkama ispitanici prepoznaju muškarce, odnosno žene koje žele se*s za jednu večer. prneosi “Net“.

Pokazalo se da su žene uglavnom bile u pravu u svojim pretpostavkama te vrlo dobro procjenjuju što muškarce zanima i kakvu vezu traže. Naime, kao promiskuitetnije muškarce izabrali su one s dužim licem i većim očima. To im omogućuje lakše donošenje odluka o tome koji bi im muškarci bili dobri partneri, sa sličnim željama i ciljevima.

Muškarce izdao testosteron
S druge strane, muškarci su često birali pogrešne žene, misleći kako su blaže crte lica i manje usne karakteristike promiskuitetnijih žena.

“To nas je iznenadilo. Sposobnost donošenja takvih prosudbi bila bi korisna muškarcima koji pokušavaju odrediti koje bi žene bile zainteresiranije za kratkotrajne avanture, a koje bi zanimalo nešto ozbiljnije i dugoročno. Kada tražimo vezu, želimo nešto drugačije od onoga što tražimo za avanturu”, rekao je profesor i autor studije Ian Stephen.

Viša razina testosterona kod muškaraca povezana je s muževnijim crtama lica, ali i s tipično “muškim” ponašanjem, poput zainteresiranosti za kratke avanture, što su žene dobro prepoznale.

Inače, već postoje računalni programi koji samo na temelju nečijih crta lica mogu s velikom točnošću procijeniti za kakvom vezom tragaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh