Svaštara

Predivne izjave Audrey Hepburn: Elegancija je jedina ljepota koja nikada ne blijedi

Audrey Hepburn se smatrala jednom od najljepših žena svih vremena i jednom od najtalentovanijih glumica u istoriji kinematografije.

infpult

Bila je žena istančanog ukusa i postala je inspiracija mnogim ženama širom svijeta. Audrey Hepburn je bila jedna od rijetkih zvijezda plave krvi. Osim po svom talentu, poznata je po svojoj svestranosti i humanirtarnom radu. Radila je sa UNICEF-om od 1955. godine pa sve do svoje smrti.

U nastavku pročitajte neke od njenih najljepših izjava po kojima će ostati upamćena. 1. “Najljepše stvari u životu, one koje će vas usrećiti, stižu tiho na prstima i strpljivo čekaju da ih primjetite.” 2. “Najvažnije je uživati u životu i biti srećan, to je jedino važno.”

3. “Majka me čitavog života nadahnjivala da osoba treba biti korisna. Bila je uvjerena da je davanje ljubavi mnogo važnije od primanja.” 4. “Elegancija je jedina ljepota koja nikada ne blijedi.” 5. “Više možeš reći o osobi po tome što ona govori o drugima nego što drugi govore o njoj”

6. “Negdje sam čula ovu rečenicu: ‘Sreća je u zdravlju i kratkoročnom pamćenju’. Da sam je bar ja izmislila – to je najveća istina” 7. “Za lijepe usne – govori ljubazno. Za lijepe oči – gledaj ono najbolje u ljudima, a za lijepo držanje – hodaj znajući kako nikada nisi sam.”

8. “Sa godinama shvatiš da imaš dvije ruke – jednu da pomogneš drugima, drugu da pomogneš sebi.” 9. “Ne trebam spavaću sobu kako bi dokazala svoju ženstvenost. Mogu pokazati jednak seksepil berući jabuke sa stabla ili recimo stajanjem na kiši.”

10. “Volim ljude koji me nasmijavaju. Iskreno mislim da je to stvar koju najviše volim, smijati se. Smijeh liječi sve. To je vjerojatno najvažnija stvar na osobi.” 11. “Ljudi, čak više nego stvari, moraju biti obnovljeni, oživljeni, popravljeni i spašeni.”

12. “Volim samoću. Sretna sam kada od subote navečer do ponedeljka ujutro ostanem sama. Tako punim baterije.” 13. “Moj život bio je mnogo više od bajke. Prolazila sam kroz mnoge teške trenutke, ali za svaki od njih bila sam nagrađena”

14. “Ljepota žene nije u odjeći koju nosi, u figuri njezina tijela, ili načinu kako češlja kosu. Ljepota žene mora se vidjeti u njezinim očima.” 15. “Vjerujem da smijeh najbolje izgara kalorije. Vjerujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Vjerujem da treba biti snažan kada sve krene naopako. Vjerujem da su sretne djevojke najljepše djevojke. Vjerujem da je sutra novi dan i vjerujem u čuda.,piše Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh