Svaštara

Natalija udarala kćerku (3) ČEKIĆEM u glavu: Suprug Vladimir se vraćao sa posla i zatekao užas

Rodbina i prijatelji tvrde da je bila “brižna majka”.

Natalija Petunina - Facebook

Ruskinja Natalija Petunina iz Kirovgrada, optužena za brutalno ubistvo svoje trgodišnje djevojčice, u kritičnom je stanju nakon što je pokušala da izvrši samoubistvo neposredno poslije zločina koji je počinila, prenosi “Objektiv“.

Prema rezultatima istrage, Natalija je trogodišnju Lisu napala nakon što je uzela ogromnu količinu antidepresiva, a stanje joj se pogoršalo do te mjere da je uzela čekić i udarala ćerkicu dok nije izdahnula, prenose ruski mediji.

Po povratku sa posla, Natalijin suprug, odnosno Lisin otac Vladimir, pronašao je mrtvo dijete u lokvi krvi.

Odmah je pozvao hitnu pomoć koja je ubrzo došla na lice mjesta, ali nisu mogli ništa da učine jer je dijete već bilo preminulo.

Natalija je nakon zločina pokušala da izvrši samoubistvo skokom sa trećeg sprata, ali je spasena i sada je u bolnici, u kritičnom stanju.

– Otvorena je istraga i Nataliji prijeti do 20 godina zatvora ukoliko bude osuđena za ubistvo svoje kćerke, bez obzira na to što je bila pod uticajem ljiekova. Prije tragedije, majka je uzela mnogo veću količinu antidepresiva nego što joj je bilo potrebno. To je nesumnjivo dovelo do agresivnog ponašanja prema djetetu – rekao je portparol policije Valerij Gorelih, prenosi CM jurnal.

Natalijina porodica i priajtelji su u šoku i garantuju da je uprkos borbi protiv depresije Ruskinja bila “dobra majka”.

– Natalija je voljela kćerku i brinula je o njoj. Nikad nisam pomislio da bi mogla da joj učini nešto loše čak i takvom stanju u kom se nalazila – rekao je neimenovani rođak žene koja je počinla nesvakidašnji zločin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh