Svaštara

Obrijala glavu da bi podržala kćerku OBOLJELU od raka: Mjesecima kasnije mnogi su plakali od bolnog saznanja

Vrlo dirljiva priča.

Lusijana Rabeljo - Facebook

Lusijana Rabeljo (31) iz okruga Kampo Grande u Riju preminula je od posljedica raka grlića materice.

Ona je, tokom hemoterapija, postala prepoznatljiva zahvaljujući dirljivom video snimku sa svojom majkom koja se solidarisala sa njom i obrijala glavu.

Naime, Lusijana je prije početka ciklusa hemoterapija odlučila da obrije glavu i za to je zadužila svoju majku Albu Gomes. Ona je uzela mašinicu i najprije obrijala do glave svoju kćerku, a potom samu sebe uz mnoštvo suza koje je prolila.

– Mama, zašto si to uradila – upitala je Lusijana u jednom momentu.

– Zauvijek smo zajedno. To je samo kosa. Kada tvoja počne da raste, moja će takođe sa njom – objasnila joj je majka.

Snimak je postavljen na društvene mreže ove gdoine, a za kratko vrijeme prikupio je milione pregleda i srceparajućih reakcija, prenosi Globo.

Prošlog ponedeljka Lusijanina sestra objavila je da je djevojka preminula.

– Ne postoji lak način, a nemam ni prave riječi da opišem ovo što se dogodilo. Moja sestra se odmara, sada je na nebu i pazi na sve nas. Hvala svima na naklonosti koju su imali prema njoj, na svakoj poruci podrške i na svakoj vrsti pomoći – napisala je njena sestra.

Lusijana je sahranjnea u utorak na groblju Žardim da Saudade u zapadnom dijelu Rija.

Hiljade ljudi pružilo je poruke podrške njenoj porodici uslijed velikog gubitka.

Lusijana je od raka grlića materice oboljela 2018. godine, a karcinom je proizveo HPV virus.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh