Svaštara

Horoskop / Evo kako znak, podznak i mjesec određuju vaše životne izbore i greške

Astrologija - Opusteno.rs

Vjerovatno ste se četo pitalii i kako se vaš horoskopski znak tokom odrastanja. Možda ste se prepoznali u njegovom opisu, ili se možda uopšte niste osjećail kao pripadnik svog horoskopskog znaka. Razlog je taj što je vaš horoskopski znak (koji se zapravo naziva sunčevim znakom) samo mali dio vašeg horoskopa, dok svaka osoba ima čitavu mapu planeta koje su uticale na nas kada smo se rodili. Detaljnom istragom o vašem cjelokupnom horoskopu možete dobiti tačniju sliku vaše ličnosti!

Prvi korak ka upoznavanju vašeg horoskopa je saznati kojem položaju je vaša “velika trojka” odnosni položaj – znaka, mjeseca i podznak. Ove tri planete opisuju različite dijelove vaše ličnosti i zajedno čine vrlo vjernu sliku o vašim osobinama, piše “Luftika“.

Evo kratkog opisa ovog fantastičnog tria.

Sunce – znak
Sunce je uvijek prva stvar koju obično gledate u astrologiji. Znak da je sunce pri vašem rođenju je ono što obično nazivate svojim horoskopskim znakom, pa ga zato nazivate i sunčanim znakom. Sunčev znak opisuje vaše jezgro, ko ste vi u osnovi, a takođe i vaš ego. Mogli biste reći da je vaš sunčani znak motor koji vas pokreće i opisuje vaše najosnovnije osobine ličnosti.

Mjesec
Mjesec je drugi veoma važan aspekt koji treba posmatrati u horoskopu, kako bi se stvorila što jasnija predstava o njemu. Mjesec ima mnogo veze sa našim emocionalnim životom i opisuje kako reagujemo u različitim kontekstima. Ako se na sunce gleda kao na ekstrovertnije i strasnije, mjesec je vaša mekša strana, iskrena i zatvorena u sebe.

To je vaša emocionalna inteligencija i odnosi se na ono što zaista mislite i osjećate duboko u sebi. Mjesec takođe opisuje vaš prvi odgovor u različitim situacijama, na primjer kakav je vaš prvi instinkt kada se pojave pritisci ili drama.

Podznak
Treći dio zagonetke u astrologiji naziva se ascendent ili podznak i nije ni planeta ni nebesko tijelo, već je to astrološki znak koji je bio na horizontu u trenutku kada ste se rodili. U zavisnosti od toga u kom je znaku vaš ascendent, pokazuje kako ste se odlučili da se prikažete spoljnom svijetu i na koji način vas drugi doživljavaju. Mnogi vide ascendent kao najvažniju komponentu horoskopa, jer on takođe određuje gdje ćete se truditi da budete u životu.

Podznak može dati naznake o vašem životnom cilju, a vjeruje se da ćete biti najsretniji kada naučite da oličavate svoj podznak. Vjeruje se da je uzlazni znak, znak zbog kojeg je vaša duša ovdje došla i pokazuje vam kako možete pozitivno uticati na svoju okolinu.

Kao sljedeći korak preporučujemo vam da uradite puni horoskop i pogledate koje horoskopske znakove imate kao sunce, mjesec i ascendent. Tada možete početi da guglate njihova značenja, a zatim slobodno potražite njihov opis kako biste dobili preciznoobjašnjenje za vašu kombinaciju. Na primjer, ako imate sunce u Blizancima i mjesec u Biku, možete jednostavno guglati „Sunce u Blizancima i mjesec u Biku značenje”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh