Svaštara

KAŽU ISTA JOVANKA BROZ: Isplivale fotografije Nade Macure iz mladosti, BILA JE PRAVA LJEPOTICA

Nada Macura, portparkolka hitne pomoći je zbog svoje jedinstvene pojave postala miljenica naroda, kako među starijom populacijom tako i među mlađom.

Nada Macura - Telegraf.rs

U toku današnjeg dana, procurjela je fotografija Nade Macure iz doba kada je bila na izmaku 30-ih godina, piše “Srbija Danas“.

A na društvenim mrežama mnogi komentarišu da nada izgleda kao dvojnica Jovanke Broz.

Podsjećanja radi, Nada je ljubav prema medicini razvila iz tragedije koja je obilježila njeno djetinjstvo, a to je prerana smrt majke, koju, kako je sama istakla, nije stigla da upamti, te je završila Medicinski fakultet u Kragujevcu u želji da se bavi poslom koji se odnosi na pomaganje ljudima.

Ljubav prema suprugu ju je odvela u Smederevsku Palanku, a, nakon razvoda, uputila se u Beograd, gdje se specijalizovala za kardiologiju, a tokom 90-ih godina prošlog vijeka posvetila se uređivanju jednog naučnog časopisa i uključivanjima u radio program kako bi davala savjete slušaocima.

Nada Macura – Screenshot


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh