Svaštara

Jaka oluja u Americi: Više od 40 hiljada domova ostalo bez struje

Nacionalna meteorološka služba izjavila je da je najgori dio oluje prošao, ali upozorila je građane da budu izuzetno oprezni kad izlaze iz kuća jer postoji prijetnja od padanja drveća i električnih kablova

nevrijeme SAD - Twitter

Više od 30.000 domova u Marylandu i Virginiji ostalo je bez električne energije, dok je u Washingtonu 10.000 kućanstava bez električne energije, navodi USA Today.

Američka nacionalna meteorološka služba utvrđuje je li Washington udario tornado.

Oluja je započela u blizini Falls Church-a i Arlingtona, prošla kroz središte Washingtona i završila u okrugu Prince George u Marylandu.

Nacionalna meteorološka služba izjavila je da je najgori dio oluje prošao, ali upozorila je građane da budu izuzetno oprezni kad izlaze iz kuća.

– Puno je slomljenih grana i drveća koje mogu pasti. Izbjegavajte područja s puno drveća, kabela i poplavljenim i zatvorenim cestama – napisali su na Twitteru.

Zabilježeno je da je oluja srušila drveće, potrgala kablove, nosila krovove, a jedan je čovjek ozlijeđen kada je drvo palo na njegovu kuću.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh