Svaštara

Svaka boja ima svoju energiju, ove 4 privlače bogatstvo i moć

Prema Feng Šuiju, svaka boja ima svoju energiju i vibracije koje privlače neke druge stvari – poput ljubavi, zdravlja, novca i mnogih drugih životnih faktora.

boje - Nezavisne

Prije nego što otkrijemo o kojim bojama je riječ, moramo naglasiti i to da velika količina novca ne mora nužno značiti sreću.

Novac nam je potreban gotovo za sve što želimo da uradimo. Naša kuća, hrana, prevoz, odjeća, internet, telefon, edukacija, zabava, sve to ima svoju cijenu.

Ipak, mnogi koji iznenada dođu u posjed velike količine novca potroše ga na loše stvari, odnosno jednostavno ga – spiskaju.

Crvena
Ljudi koji nose crveno predstavljaju sebe kao jake osobe prepune samopouzdanja. Crvena boja poznata je po tome što privlači bogatstvo i raskoš, a vrlo brzo neutrališe negativnu energiju. Stari Kinezi novac oduvijek drže u crvenim novčanicima jer, po drevnom vjerovanju feng šuija, ova boja privlači još više novca u život i osigurava blagostanje.

Crvena boja je u Kini zastupljena gotovo na svakom koraku. Od namještaja, pa do raznih dekoracija i odjeće u crvenoj boji. A jedan od koraka je i žarko crveni ruž ili crveni lak za nokte – i to kad uplaćujete listić za loto ili idete na važan poslovni sastanak.

Zelena
Zelena boja, kao drveni Feng Šui element, izvrstan je izbor za novi početak. To može biti osnov nečeg prijatnog i prosperitetnog, bez obzira na priču koja je iza vas. Feng Šui se ne ogleda samo u raspodjeli predmeta, nego i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kojem provodite vrijeme. Zelena boja je odmah iza crvene vrijedan simbol bogatstva, duhovnog i materijalnog, prenose mediji.

Ljubičasta
Bogate, duboke nijanse ljubičaste će donijeti kraljevsko uživanje u vaš dom, bilo da je riječ o odjevnim predmetima ili dekoraciji u kući. Ova boja je simbol otmjenosti, bogatstva i duhovnosti i to na visokom nivou. Možete da naglasite ljubičastu boju u dijelovima kuće koji su okrenuti na jugoistoku i sjeveru.

Žuta
To je boja koja podstiče kreativnost kod svih. Ona je puna pozitivne energije i može da popravi svačije raspoloženje. Ova boja donosi puno prilika i pozitivne promjene su vidljive jako brzo. Nošenje žute boje u važnim životnim situacijama mogu vam donijeti puno novca, piše “Krstarica“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh