Svaštara

Kad ovo isprobate, samo ćete tako čistiti rernu: Jednostavan postupak, a trebaju vam samo dvije stvari

Kada uklonite sve mrlje i naslage, površinu jednostavno obrišite vlažnom krpom

Tablete za pranje posuđa jedno su od najučinkovitijih sredstava u borbi protiv masnoće i prljavštine u kuhinji, a imaju odličan učinak prilikom uklanjanja tvrdokornih mrlja na staklu vrata rerne.

Premda su prirodne metode poput sode bikarbone i sirćeta poprilično djelotvorne, neki još uvijek prilikom čišćenja posežu za metalnom žicom i jakim sredstvima, no ultimativni trik za jednostavno i učinkovito čišćenje rerne je tableta za strojno pranje posuđa.

Naime, upravo se mnogi kunu kako ništa ne djeluje tako dobro kao ova mala, a moćna kockica.

Kako očistiti rernu uz pomoć tablete za pranje posuđa

Sve što vam treba za ovaj trik je jedna ili dvije tablete za pranje posuđa te zdjela tople vode. Važno je samo napomenuti kako, bez obzira koji brend tableta koristili, upotrijebite prešane tablete u prahu, a ne one ispunjene gelom.

Postupak je vrlo jednostavan. Tabletu stavite u vodu i držite je pod vodom toliko dugo koliko joj je potrebno da upije malo vode, ali ne predugo kako se ne bi počela mrviti. Zatim tako namočenu tabletu koristite za ribanje rerne, i to bez upotrebe spužve. Tabletu položite ravno, pritisnite dlanom i kružnim pokretima u tren oka očistite tvrdokorne mrlje.

Kada se počne sušiti, tabletu ponovo umočite u vodu. Tableta će odlično djeluje na mrlje nakupljene na staklu rerne, ali je vrlo djelotvorna i po pitanju čišćenja okolnog metalnog dijela vrata, no u tom slučaju će trebati možda malo jače ribati.

Kada uklonite sve mrlje i naslage, površinu jednostavno obrišite vlažnom krpom.

Zašto je tableta za posuđe tako učinkovita

Tablete za perilicu posuđa izrađene su od koncentriranog deterdženta za pranje posuđa te su vrlo učinkovite u uklanjaju masnih naslaga ostavljajući posuđe blistavim.

Jednako učinkovito tablete djeluju i na uklanjanje masnih naslaga ostataka hrane u rerni.

Uz to, tablete za pranje posuđa kreirane su tako da učinkovito uklanjanu ostatke zapeče hrane koja u rerni vrlo često predstavlja problem.

Osim toga, tvrde tablete u prahu imaju abrazivnu površinu koja jako dobro skida tvrdokorne naslage, ali su s druge strane dovoljno nježne da ne izgrebu staklo rerne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh