Svaštara

Dokazano: Čokolada pomaže u skidanju kila! Ali oprez – djeluje isključivo u jedno doba dana

Konzumacija čokolade ujutro za doručak zapravo može pomoći u sagorijevanju masti i smanjiti razinu glukoze u krvi

Čokolada - Mojedete.rs

Novo istraživanje je pokazalo da konzumiranje čokolade za doručak može biti dobro za sve koji žele smršaviti. Ona, naime, pomaže tijelu kod sagorijevanja masnoća, piše LADbible.

Istraživači iz Brighama i Ženske bolnice u Bostonu u SAD-u dva tjedna su ispitanicama u postmenopauzi davali po 100 grama mliječne čokolade jedan sat nakon buđenja, a zatim opet sat vremena prije nego što su otišle na spavanje. U studiji je sudjelovalo 19 žena.

Rezultati istraživanja pokazali su da konzumacija čokolade nije utjecala na tjelesnu masu ispitanica, već im je pomogla pri mršavljenju. Naime, konzumacija čokolade ujutro za doručak zapravo može pomoći u sagorijevanju masti i smanjiti razinu glukoze u krvi.

Razlog tome mogu biti spojevi flavonoidi u kakau od kojih se proizvodi čokolada koji navodno povećavaju oksidaciju masti. Konzumiranje čokolade noću pomoglo je ispitanicima da reguliraju način spavanja i promijene metabolizam.

Razina kortizola bila je niža
Tijekom istraživanja sudionicima nije bio ograničen unos drugih namirnica. prenosi “Net”.

“Uzimanje čokolade ujutro ili navečer rezultira diferencijalnim učincima na glad i apetit, oksidaciju supstrata, glukozu natašte, mikrobiotu i san te temperaturni ritam. Naše dobrovoljke nisu se udebljale unatoč povećanom unosu kalorija”, pojasnio je neuroznanstvenik i stručnjak za spavanje i cirkadijske poremećaje Frank A.J.L. Scheer.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh