Svaštara

Vidio bivšu ženu sa novim mužem, pa je surovo likvidirao: Djecu je zaprepastio pravim razlogom ubistva

Ljubomornom muškarcu pao je mrak na oči kad je čuo da se njegova jedina ljubav preudala.

Lori En Deteridž - Facebook

Robert Devejn Meklaud (64) iz Robinsdejla u Minesoti surovo je ubio bivšu suprugu i majku njegove djece Lori En Deteridž (48).

Lori se plašila ovakvog scenarija kada se razvela od patološki ljubomornog Roberta, pa nije ni smjela da mu kaže da je u vezi sa drugim muškarcem. Čak je i djeci zabranila da im spominje njega, kako joj se ne bi svetio preko njih.

Ipak, kada je ta veza došla do najvišeg nivoa, odnosno kada se Lori ponovo udala, Robertu je pao mrak na oči.

Vidio ju je s tim čovjekom jednog popodneva u tržnom centru i tada je saznao da se preudala. Samo nekoliko dana kasnije, uzeo je pištolj, došao joj u kuću i s nekoliko hitaca u glavu lišio ju je života.

Meklaud je uhapšen 12 sati poslije smrti Lori En. Kada su ga djeca pitala zašto im je ubio majku, on je imao nesvakidašnji odgovor.

– Nisam želio da taj seljak iz nedođije nosi moju garderobu i da hoda po vašoj kući u mojim papučama. Nisam htio da mu dozvolim da nosi moj bade mantil. Za njega u toj kući nije bilo mjesta – rekao im je Robert, piše “Objektiv“.

Policajci su na saslušanju otkrili i kako je Robert likvidirao bivšu suprugu.

– Kada joj je pucao u stomak ostala je živa. Vidio je da kreće da zove hitnu pomoć i tada joj je rekao da živa neće izaći iz kuće, pa joj je sasuo nekoliko metaka u glavu – rekao je jedan od policajaca koji su bili na mjestu zločina u Robinsdejlu.

Robert Devejn Meklaud optužen je za ubistvo za koje može dobiti do 40 godina zatvora. Kaucija je čak dva miliona dolara, prenosi KSTP.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh