Svaštara

Ljeto je tu, a ovo je najveći problem svih žena: Otkrivamo vam trik kako da ovo izbjegnete, nevjerovatno jednostavno

Ljeto se bliži i zato vam dajemo par savjeta kako da ga provedete sa što manje iritacija, i da vam ostane u lijepom sjećanju.

1. Zamjenite svoju staru šminku sa vodootpornom šminkom.

Dok se znojite, normalno vaša šminka se topi brže i ostavlja trag na licu. Dakle, ako želite da izgledate lijepo što duže, koristite vodootpornu šminku sa nijansom vašeg tena.

2. Stavite roll on dezodorans na butine.

Dezodoransi veoma efikasno sprečavaju loš miris ispod pazuha, ali ne služi samo za to. Namažite malo dezodoransa u roll on -u između butina i više nećete imati problem sa kratkim pantalonama! Ovo takođe hladi kožu u isto vrijeme.

3. Tretirajte genitalno područje sa čajem od kamilice nakon brijanja.

Brijanje bikini zone je za svaku ženu vjerovatno svakodnevni čin tokom ljeta. Efikasan je ali izaziva osip. Da bi ste ga umirili, treba da skuvate čaj od kamilice u toploj vodi i zatim ga ostavite za 20 minuta u zamrzivaču. Ovo će odmah umiriti kožu.

4. Koristite mlijeko bogato magnezijumom za masnu kožu.

Nakon ovoga vaša koža će izgledati sjajnije, a ujedno pomaže i kod želudačnih problema.

5. Talk puder.

Talk puder je već dugo najefikasniji lijek protiv znojenja.

6. Toalet papir.

Toalet papir ima veliku moć upijanja, pa ga možete koristiti za brisanje znoja!

7. Vratite stari ten.

Ako koristite kremu za samopotamnjivanje, vjerovatno znate kakav problem možete da nastane. Uzmite malo sode-bikarbone i pomješajte je sa vodom – ona će jednostavno isprati kremu pa je možete naneti ponovo.

8. Suhi šampon za masnu kosu.

Suhi šampon je verzija u prahu, ali je to dobar izbor za masnu kosu. Stavite ga na glavu i ostavite ga preko noći.

9. Zaštitite kosu od hlora sa maslinovim uljem.

Hlor može ozbiljno da uništi kosu tretiranu farbom. On je isušuje i izaziva oštećenja. Da biste ovo izbjegli utrljajte maslinovo ulje na krajeve prije ulaska u vodu.

10. Odstranite mrlje od znoja sa limunom.

Ove mrlje mogu biti neugodne naročito u ljetnjem periodu. Natrljajte ove fleke sa limunom prije stavljanja u mašinu i one će nestati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh