Svaštara

Zaboravite pastelne nijanse, ovo su boje koje će vladati tokom ljeta

Ljubiteljice mode širom svijeta imaju velika očekivanja od ovog ljeta.

S obzirom na to da je oblačenje tokom pandemije palo u drugi plan, zanemarili smo svoju garderobu u iščekivanju nekih boljih dana.

Oni su napokon tu zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji pa mnogi najavljuju da će ovo ljeto biti svojevrsna modna renesansa.

Pravila nema i dopušteno je sve, a u odvažnim modnim igrama saveznik će nam biti i boje koje znalci nazivaju najpoželjnijima za nadolazeću ljetnu sezonu.

Pastelne nijanse prebacite u stražnji dio ormara, a naprijed izvadite sve komade u jarkim nijansama jer će upravo one vladati ovo ljeto.

Plava
Birajte tople i jarke nijanse poput ultramarin ili ipak kobalt plave boje.

Za razliku od neutralne mornarske plave koja često posluži kao baza za vrlo decentnu kombinaciju, ove nijanse vrlo su upečatljive i svaku kombinaciju učinit će efektnom.

Žuta
Stručnjaci je nazivaju bojom sreće, optimizma, topline i nade. U trenucima kada se želite osjećati bolje, odaberite žute odjevne komade koji će vam instantno popraviti raspoloženje.

Umjesto blijedih i svijetlih nijansi, modni znalci za ovu sezonu preporučuju one najefektnije poput takozvane kanarinac žute.

Narandžasta
Gotovo da nema efektnije i odvažnije boje od narančaste.

Bez obzira na to koju nijansu narančaste odaberete, osvježit ćete svoju kombinaciju, ali ovo ljeto poigrajte se s najupečatljivijim nijansama.

Fuksija
Jedna od najzanimljivijih nijansi ružičaste boje je takozvana fuksija.

Jarka, topla i hrabra – fuksija vas odmah lansira u centar pažnje, bez obzira na to nosite li samo jedan detalj u toj nijansi ili ste odvažno odabrali više odjevnih komada.

Zelena
Na vidljivom spektru boja, između plave i žute smjestila se jedna od najljepših postojećih boja – zelena.

Ona je simbol prirode, njezina obnavljanja i rasta, a pogled na nju u nama stvara osjećaj smirenosti. Ove ljetne sezone u svoj ormar ubacite neki odjevni komad ili dodatak u boji djeteline i(li) tople grašak zelene nijanse, prenosi Zadovoljna.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh