Svaštara

Olga otišla na žurku i ostavila decu samu u kući: Kad je otkrila užas, učinila je jezivu stvar

Policajci su zanijemili od onoga što im je rekla.

Olga Bazarova - VK.com printscreen

Jedanaestomjesečni sin Ruskinje Olge Bazarove (25) iz gradića Zlatousta preminuo je, dok je trogodišnja kćerka na neobjašnjiv način preživjela četiri dana bez hrane, dok su bili sami u kući.

Olga je ostavila dvoje male djece u kući i otišla na četvorodnevnu žurku ne mareći za to da li će oni moći da prežive bez ikoga ili ne.

Vrativši se poslije četiri dana kući, Olga je u polupijanom stanju zatekla užas.

Baka je jecala u društvu policajaca, dok je sinčić bio mrtav u krevecu. Kćerka je davala znake života i hitno je transportovana u bolnicu gdje je jedva preživjela. I ona bi vjerovatno preminula da baka poslije četiri dana nije došla kući da ih obiđe.

Olga je gotovo nezainteresovano stajala pred policajcima naglašavajući im da nije očekivala da će sin umrijeti jer ih je i prije ostavljala same! A onda su policajci ostali u još većem šoku.

Olga je, naime, priznala da je najstarijeg sina (7) iz prethodnog braka ostavila kod poznanice da ga pazi, što je protumačeno kao smišljen način da se jedno od dijece ipak zbrine, u odnosu na mlađe.

Klupko se dalje otmotavalo, pa je na sudu zaključeno da je Olga doslovno više voljela najstarijeg sina u odnosu na mlađu djecu, jer je patološki mrzila drugog bivšeg muža s kojim je dobila njih dvoje.

Majka je ostavila svoju trogodišnju kćerku sa praznim frižiderom. Ovo je klasično zanemarivanje djece kakvo dugo nismo vidjeli. U stanu nije pronađena ni hrana za bebe – rekao je Vladimir Kislicin, tužilac iz Čeljabinska.

Sud je velikom brzinom okončao slučaj, poslavši Olgu Bazarovu na 14 godina u zatvor. Takođe ju je lišio roditeljskog prava nad starijim sinom i preživjelom djevojčicom, čiji je otac takođe u zatvoru.

Djeca su smještena u sirotište.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh