Svaštara

BIZNISMEN NUDI MILION DOLARA ZA ODGOVOR NA OVO PITANJE! Da li ste vi sretnik koji zna ODGOVOR?

Milijarder Robert Bigelou (75), osnivač i vlasnik kompanije “Bigelou erospejs” koji je bogatstvo stekao trgujući nekretninama u Las Vegasu, nudi milion dolara trojici naučnika koji odgovore na samo jedno njegovo pitanje: postoji li život poslije smrti.

Žena - Savjetnica.com

Ovaj biznismen je oduvijek bio zainteresovan za “neobične pojave i događaje”, a nedavno je osnovao “Bigelou institut za studije svijesti” kako bi istražio šta se dešava poslije smrti i da li je moguće da ljudska svijest živi poslije tjelesne smrti.

Da bi ušli u izbor za nagradu, naučnici, neurolozi i psiholozi treba da odgovore na ovo pitanje tekstom koji ne bi trebalo da ima više od 25.000 riječi, a konkurs je otvoren do 1. avgusta 2021. godine.

Grupa specijalnih sudija izabrat će pobednika 1. novembra. Za prvo mjesto slijedi nagrada od 500.000 dolara, za drugo 300.000, a trećeplasirani dobija 200.000.

Interesovanje biznismena za ovo pitanje poraslo je otkako je njegova supruga Dajana preminula u februaru 2020. godine. Međutim, kako pišu svjetski mediji, biznismen se sa ovom temom upoznao kada mu je 1992. godine sin izvršio samoubistvo.

“Njujork tajms” piše da Bigelou ne želi da se uvjeri u mogućnost da svijest nastavlja da živi poslije smrti tijela jer je, kako je rekao, “lično potpuno uvjeren u to”, ali želi naučni odgovor, prenosi “Informer“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh