Svaštara

Sestru joj ubili prije pet godina: Preuzela je brigu o njenoj djeci, a sada ju je zadesila još gora sudbina

Ova porodica zaista nema sreće.

Majra Bustos - Facebook

Nesvakidašnja scena odigrala se u argentinskom Rosariju kada je 32-godišnja Majra Bustos ubijena pred nećacima o kojima se brinula već pet godina.

Nesretna žena ostala je bez sestre 2016. godine, koja je takođe ubijena, a Majra je tada preuzela brigu o njenoj djeci.

Prema prvim rezultatima istrage, nepoznati muškarac je ušao u njenu kuću, sakrio se nedaleko od ulaza, a kada se Majra vratila kući, zadao joj je najmanje tri hica iz vatrenog oružja. Podlegla je povredama u roku od nekoliko minuta.

Na licu mjesta bili su njeni nećaci koji su počeli da plaču i viču. Komšije su čule dječji plač, pa su dotrčale u kuću u kojoj je živjela Majra i zatekli mrtvu ženu.

– Svi smo iznenađeni. Začuli smo najprije pucnjeve, a onda i plač djece. Ne znam zašto se ovo dogodilo. Ona nikom nije smetala, niti je ikom išta učinila. Vrijedno je radila na svom poljoprivrednom imanju – rekao je jedan od komšija, prenosi Tiempo de San Juan.

Prema izvještaju tužilaštva, žena je imala tri prostrijelne rane u predijelu stomaka, a policija je sa lica mjesta uzela opuške marihuane, koji su po svoj prilici pripadale ubici.

Srećom, nijedno od dvoje djece nije povrijeđeno.

Majra je imala loklanu prodavnicu i snabdjevala namirnicama komšiluk. Isključena je mogućnost da se radi o pljački, ali nije isključeno to da je neko sa ciljem i planom htio da je ubije, ali razlog za sada nije poznat, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh