Svaštara

Mlađe je slađe! Šokantno otkriće: Žene su sretnije kad imaju mlađeg partnera! Koja je idealna razlika u godinama?

Zanimljivo istraživanje…

Žena - Net.hr

Žene koje izlaze s muškarcima koji su znatno mlađi od njih obično su sretnije i izgledaju zadovoljnije od žena koje imaju starijeg partnera, pokazalo je istraživanje američkih psihologa.

Autor studije dr Džastin Lemiler anketirao je više stotina žena, među kojima su bile i one koje su izlazile s muškarcima koji su stariji od njih, mlađi, ali i istih godina.

– Pokazalo se da su dame koje su bile u vezi sa muškarcima mlađim od sebe oko deset godina bile zadovoljnije po svim životnim pitanjima i da su više bile posvećene svojoj vezi nego žene koje su u vezi sa starijim partnerom ili sa vršnjakom. Takvo rasterećenje vjerovatno je povezano sa ženskom dominacijom u vezi – naveo je dr Lemiler.

Istraživanje je pokazalo i da su muškarci u takvoj vezi sretni i da takvi parovi imaju odličnu osnovu za uspješan brak i roditeljstvo, prenosi “Informer“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh