Svaštara

Horoskop / Retrogradni Merkur u Blizancima do 22.06.: Za 4 znaka Zodijaka stiže težak period

Merkur je planeta vladar znaka Blizanaca, a upravo sada će biti retrogradan upravo u ovom znaku. Svoje retrogradno kretanje započinje 29. maja i ostat će u svojoj retrogradnoj fazi sve do 22. juna.

Merkur - NASA

Merkur nas može potaknuti da preispitamo način na koji se izražavamo i način na koji komuniciramo sa drugima. Iako je na lošem glasu, retrogradni Merkur ne mora biti nepovoljan period. On nam može pomoći da preispitamo neke aspekre svog života.

Neki znakovi Zodijaka će najviše osjetiti uticaj retrogradnog Merkura, a u nastavku pročitajte koji su to znakovi.

Blizanci: Osobe rođene u znaku Blizanaca bi trebale preispitati način na koji se izražavaju. Tokom ovog perioda možete se osjećati pomalo zbunjeno oko toga ko ste i šta želite.

Pokušajte da istražite i razmislite o tome šta zaista želite. Postoje neke stvari kod vas samih koje nikada niste istinski prepoznali ili poštovali onako kako biste trebali.

Djevica: U ovom periodu biste se mogli osjećati pomalo nesigurni kada je u pitanju vaša karijera.

Nećete biti dovoljno motivisani i nadahnuti svojim ciljevima. Umjesto da se fokusirate na započinjanje nečeg novog, pregledajte ponovo neke stare projekte koje ste zaboravili u prošlosti. Možda postoji nešto što zaslužuje drugu šansu.

Možda vas čak nadahne da nešto završite, što je mnogo teže nego započeti nešto.

Strijelac: Ovaj retrogradnio Merkur bi mogao imati jako nepovoljan uticaj na vaš ljubavni i porodični život. Možda se trenutno sa nekim ne slažete dobro ili ste razočarani postupcima nekih ljudi.

Ipak, ovo će biti savršen period da preispitate sebe i kakve veze želite u svom životu. Takođe je dobar period da analizirate odnos sa partnerom.

Ribe: Kada započne retrogradno kretanje Merkura možda ćete se osjećati neugodno u svom životu.

Mogli bi se javiti neki problemi i vaš odnos sa vašom porodicom neće biti onakav kakav ste željeli. Posvetite više pažnje porodici i stvaranju skladnog odnosa jer ćete se samo tako osjećati sigurno, prenosi “Infpult“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh