Svaštara

Medicinska sestra zadavila troje djece – Mališani jecali i molili da prestane, svom suprugu ostavila zastrašujuću poruku

Na suđenju je rekla da smatra da nije kriva.

Didro Morli - Twitter

Medicinska sestra, Didro Morli, majka Konora, Dare i Karle pokušala je prvo da drogira, a zatim i ubije troje djece dan prije nego što ih je ugušila.

Morlijeva je lepljivim trakama i kesama za đubre ugušila Konora (9), Daru (7) i Karlu (3) u dječjem šatoru za igru. Njihova tijela pronašao je otac, Endru Mekginli pošto se vratio sa službenog putovanja.

Na suđenju se izjasnila da nije kriva pod izgovorom mentalnog rastrojstva. Policajcima je rekla da osjeća “neiscrpnu tugu” i da nije voljela svoju djecu dovoljno. Kako je saopšteno iz policije, tvrdila je da djecu želi da spasi od “bola i patnje”, a da je zatim namjeravala da poslije njihovog ubistva presudi sebi.

Morlijeva je 23. januara prošle godine navodno stavila morfijum u doručak dječaka i djevojčice u njihovoj kući u Dablinu. Na suđenju je rečeno da je odustala od tog plana nakon što su djeca ispljunula zalogaje.

“Mama, šta to radiš?”

Kobnog dana prvo je ugušila Daru plastičnom kesom, a zatim je isto pokušala pomoću jastuka.

Kada je to uradila, odvela ih u sbou na sprat ii položila ih na krevete. Kada je shvatila da Karla još uvijek diše, zapušila mu je usta i nos dok se djevojčica nije ugušila.

U tom trenutku najstariji sin, Konor, bio je još uvijek u školi. Otišla je da ga pokupi, a osoblju škole rekla je da mora da izađe iz “porodičnih razloga”. Uključila je dječji film dječaku i dozvolila mu da gleda televizor. Nakon toga mu je predložila da se malo igraju. Dohvatila je crnu kesu za đubre i ugušila dječaka.

Kasnije je priznala policiji da joj je Konor plačući rekao “stani mama, šta to radiš” dok mu je stavljala kesu preko glave.

“Ne idi gore”

Morlijeva je zatim popila lijekove, uzela flašu vina, ušla u auto i zakucala se svom snagom na kružnom toku. Ostala je živa, nekako se odteturala do benzinske stanice, gdje je sve vrijeme lutala tamo-ovamo, telefonirajući hitnim službama. Taksista koji se u to vrijeme našao tu odmah je primijetio da nešto nije u redu i nazvao pomoć.

U to vrijeme njen suprug, Endru, vratio se sa službenog puta i zatekao vozila hitne pomoći i policije. Ispred stepeništa u kući stojala je cjedulja na kojoj je pisalo “Ne idi gore. Žao mi je”.

Pored Konorovog tijela stajala je još jedna cejduljica, a na njoj je pisalo “ne vidim budućnost sa svim poremećajima i mentalnim bolestima koje me muče. Morala sam da povedem djecu sa sobom. Potpuno sam pukla i nema mi pomoći. Mnogo mi je žao”.

“Mogla bih ih ubiti”

Policiji je rekla da se sjeća da je pogledala na sat, bilo je oko podneva i da je pomisilila “mogla bih sada sve to da uradim. Mislim da mi je tada nešto kliknulo u glavi. Sad bih mogla da ih ugušim, sad bih mogla da ih ubijem”.

Na suđenju je rečeno da je Morlijeva imala probleme sa mentalnom bolešću još u julu 2019. godine i da je tada primljena u mentalnu ustanovu u Dablinu. Pošto joj se mentalno zdravlje poboljšalo ona je otpuštena, piše “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh