Svaštara

Princ Philip imao je ‘foru’ s kojom je bildao kraljičin ego

Kraljičin suprug i suputnik, čovjek koji je uz nju bio 73 godine, znao je šta reći Elizabeti II. u ključnim trenucima.

Princ Philip i kraljica Elizabeta - Flickr.com

Prošlo je nešto više od mjesec i pol dana otkako je preminuo princ Philip, suprug kraljice Elizabete II. i omiljeni član kraljevske porodice. Princa Philipa mnogi pamte kao zanimljivog i šarmantnog čovjeka, osobu koja je imala brojne interese u životu i istaknula se svojim humanitarnim radom. Bol zbog njegova odlaska zasigurno osjećaju svi članovi porodice, no ponajviše kraljica koja je ostala bez svog životnog suputnika, prijatelja i desne ruke u svakom trenutku.

‘On je u svako doba bio tu za njezino veličanstvo. Znao je kako iz žene izvući najbolje i sigurna sam da su njegovi savjeti kraljici pomagali da ostane čvrsta, prisebna, a opet sretna i zadovoljna. Genijalan je bio način na koji je bildao kraljičin ego govoreći joj kako lijepo izgleda svaki put kada bi išla na neki događaj’, ispričala je lady Prudence Penn, bliska prijateljica kraljice Elizabete.

Prisjetila se Philipa kao ‘jednog od najpraktičnijih muškaraca koje je ikad upoznala’, dodajući kako je u njegovoj blizini uvijek bilo zanimljivo i zabavno. ‘Imao je jedinstveni smisao za humor’, dodala je Penn.

Sprovod princa Philipa 17. aprila, podsjetimo, održan je u krugu porodice i njima važnih osoba, a upravo bi takav ispraćaj htio Philip, smatra lady Prudence. ‘Oduvijek je htio intimniji ispraćaj, potpuno suprotan onome kakav mu se trebao pripremiti da nije bilo pandemije. Na kraju je ispalo tačno onako kako je htio, bio je to jedan od najdirljivijih, najskladnijih i nezaboravnih tužnih trenutaka’, ispričala je Penn, piše “Story“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh