Svaštara

Profesor zahtjevao od učenika da mu u anketi otkriju najintimnije tajne: Zbog ovog pitanja dobio je otkaz

Neki od srednjoškolaca odmah su primijetili da se radi o “jako čudnom” upitniku.

Studenti - Freepik/pressfoto

Erik Džekson, profesor srednje škole Dracut u Mesačusetsu dobio je otkaz poslije kontroverzne ankete koju je dao učenicima da je popune.

Džekson je u anketi na perfidan i nedozvoljen način pokušao da od učenika sazna šta ih u današnje vrijeme se*sualno uzbuđuje i kako prilaze se*su iz ugla nove tehnologije i korišćenja mobilnih telefona i interneta, prenosi WDHD.

Pitanja su bila pozicionirana tako da na početku niko ne može da zaključi da je u pitanju škakljiva anketa. Kako su dalje odgovarali na pitanja, učenici su pitani da opišu prvo iskustvo kada su poljubili partnera, kao i kakvo iskustvo bi voljeli s njim/njom da dožive.

Kada ih je profesor u anketi pitao da opišu prvo pravo se*sualno iskustvo, mnogi učenici nisu dali odgovor (neki su uz to stavili znak pitanja), a posljednje pitanje većinu je razbijesnelo:

Šta te uzbuđuje u se*su i da li bi voljela/volio da ga imaš u nepoznatom ambijentu? – glasilo je posljednje pitanje zbog kojeg je Džekson dobio otkaz.

Učenik Danijel Martin (17) pristao je jedini da da komentar povodom ovog slučaja.

Pomislio sam da je ovo na kraju bila šala. Veoma čudno, uvrnuto. Nisam želio da više učestvujem u tome – rekao je on.

Jedan od roditelja, Ričard Silvio istakao je za TV stanicu WBTS kako je bio šokiran anketom.

Sin je došao kući unezveren zbog ankete. Supruga i ja ostali smo bez riječi. Nismo mogli da shvatimo da je ovako nešto došlo od jednog profesora. Ne mislimo da bi on trebalo da zadrži svoj posao. Žao mi je, ali ovo je bezobrazno – rekao je Silvio prije nego što je saznao da je Erik Džekson otpušten.

Direktor škole Stiven Stoun istakao je da ni on, a ni školski odbor nisu imali dilemu oko odluke šta će biti s profesorom.

Đaci su nam uvijek na prvom mjestu i na sve neprikladno što se tiče i njih reagujemo uvijek i odmah. Profesor više nije dio ove škole – rekao je Stoun, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh