Svaštara

Pitao prijatelja može li da sahrani psa u njegovom dvorištu: Pet dana kasnije, otkrivena je užasna istina

Nije mu bilo ni na kraj pameti da mu se dešava ovo iza kuće.

Dvorište - Freepik/prostooleh

Džon Ajhner (43) iz Ohaja uhapšen je zbog sumnje da je prošle sedmice ubio svoju suprugu i majku četvoro djece Amber Ajhner (34).

Amber je nestala 14. aprila nakon što se nije pojavila na mjesečnom okupljanju prijateljica. Jedna od njih pozvala je Džona i pitala šta se dešava, ali on je rekao da ne zna i da ju je vidio to jutro da ide na posao.

Iste večeri, Džon je bukvalno banuo prijatelju na vrata pitajući ga može li u njegovom velikom dvorištu da sahrani psa. Pritom mu je dodao kako bi djeci bilo jako teško da znaju da je pas pokopan u njihovom dvorištu, te je prijatelj rekao da se slaže sa idejom.

Međutim, poslije četiri dana prijatelj je čuo na vijestima da je Amber Ajhner nestala. Nije mu bilo jasno kako mu Džon ništa nije rekao, te ga je pozvao. Vidjevši da Džon prilično smušeno navodi moguće razloge gdje je Amber mogla da ode, prijatelj se sjetio da je on prije nekoliko dana sahranio psa i tijelom mu je prošla jeza.

Nije želio da iskopava leš sam već je zvao policiju i ispričao da je Džon dolazio zbog psa. Ujutro je policija došla u dvorište i pronašla je leš ženske osobe za koju se sumnja da je Amber Ajhner.

Istraga je utvrdila da je Džon napustio Amber i djecu u martu mjesecu, kao i da je početkom aprila ona podnijela zahtev za razvod braka. Znajući da će starateljstvo nad djecom bez ikakve sumnje pripasti njoj, to nije želio da dozvoli i odlučio je da je liši života, prenosi WTWG.

Džon Ajhner već je bio u zatvoru. Prije nekoliko godina pretukao je Amber i pokušao da zadavi jednu četrnaestogodišnju djevojčicu na ulici. Tada je dobio 15 mjeseci, a za ovaj sad zločin, ukoliko se dokaže da ga je on počinio, a sva je prilika da je tako, dobit će najmanje 30 godina zatvora, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh