Svaštara

Dok se spremao za put, sestra mu je šapnula dvije riječi: Ubrzo je cijeloj porodici zagorčan život

Njeni najbliži sada imaju samo jednu poruku za sve koji prolaze kroz istu situaciju.

Gema Robinson - Facebook

Gema Robinson (34), majka dvoje djece iz Dartforda (Kent, Velika Britanija) pronađena je obješena u julu prošle godine, nekoliko dana prije nego što je trebalo da se pred sudom suoči sa nasilnim partnerom Džoom Falkonerom, koji ju je više puta tukao i maltretirao, da je jednom prilikom jedva ostala živa.

Njena porodica podijelila je detalje njenog života za BBC neposredno prjie smrti, kako bi podigla svijest kod ostalih žrtava nasilja u vezama.

Kada je u septembru 2019. godine Gemin brat Damijan Vilson zagrlio sestru na aerodromu prije nego što je odletio za Kambodžu, ona je briznula u plač i šapnula mu na uho nešto što ga je jako zabrinulo.

– Nisam dobro, zaista – kazala mu je sestra, na šta ju je on uvjeravao da se strpi i da će se on uskoro vratiti kako bi riješili problem koji god da ima.

Damjan je međutim tada posljednji put vidio svoju sestru živu.

– Prvi put mi je rekla tako nešto. Sjećam se da sam pomislio: “Zaista tako misli, zaista nije dobro”. Rekao sam joj da se strpi i da ću se vratiti brzo, ali me je njeno ponašanje uznemirilo. Nikada nije bila takva. Oduvijek je bila vesela i razdragana još kao dijete – naveo je Damijan Vilson za BBC.

Gema Robinson iz prvog braka ima sina i kćerku, a preprošle godine je nakon razvoda upoznala Džoa falkonera i stupila u ljubavnu vezu sa njim.

Njena porodica priznala je da ga nikad nije voljela i oduvijek im je bio sumnjiv, a kako je vrijeme prolazilo, počeo je brutalno da maltretira Gemu.

– Bio je jako ljubomoran, saznali smo da joj je više puta pravio scene i fizički nasrtao na nju, a jednom prilikom ju je, kada je prenoćila kod roditelja, dovukao kod njega u stan, udarao je po licu, pa je čak i davio pod tušem. Komšije su čule da nešto nije u redu i pozvale su policiju i hitnu pomoć – naveo je Damijan.

Od tada je Falkonero bio u pritvoru, a Gema u bolnici, da bi u julu trebalo da se suoče pred sudom.

Taj susret, međutim, Gema nije dočkala. Riješila je da sebi oduzme život, a porodica ju je pronašla obješenu u svom stanu.

– Jako me je potreslo kada sam primio poziv majke. Odmah sam doletio prvim avionom. Nakon što je Gema umrla saznao sam da se povjerila sestri i najboljoj drugarici da i dalje voli tog čovjeka i da je iz ljubavi prema njemu trpjela sve. Sada moje sestre više nema, ali apelujem na sve djevojke koje proživljavaju slično u vezi, da ne šute i ne čine to što je Gema uradila – zaključio je Damijan, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh