Svaštara

Hod čini ženu gracioznom u bilo kojoj dobi – 5 mudrih lekcija Sophije Loren o mladosti i ljepoti

Sofija Loren je u 72. godini života ponijela titulu najljepše žene svijeta. Ova 86godišnja glumica ne prestaje da plijeni pažnjom i senzualnošću već nekoliko decenija unazad.

Sofija Loren - Blogspot.com

Mnogi se pitaju koja je tajna njene ljepote i vitalnosti? Ipak, ono što je mnogo zanimljivije je njena percepcija života, iskustvo i mudrost sa kojom prihvata svoje godine. 1. Skromnost je najljepši ukras na ženi; Sofija je rođena kao vanbračno dijete i odrasla je u siromaštvu.

Nikada se nije sramila svoje prošlosti, zbog čega je bila još više voljena i cijenjena među obožavaocima. Ona je istakla da je ovo bilo njeno najbolje životno iskustvo jer ju je naučilo jednostavnosti i skromnosti, što joj je u velikoj mjeri pomoglo kako bi izgradila besprjekoran i jedinstven stil.

2. Hod čini ženu gracioznom u bilo kojoj dobi; Sofijina majka je bila neobično lijepa žena u mladosti. Ono što je kod nje bilo još neobičnije je njen hod. Glumica je često govorila da je njena majka hodala tako, da je i u starim krpama izgledala poput kraljice.

Upravo taj graciozan hod koji je Sofija naslijedila od majke joj je donio titulu kraljice ljepote kada je imala 14 godina, iako je na sebi imala haljinu sašivenu od stare zavjese. Ipak, njen čuveni hod u filmu “Brak na talijanski način” je izmislio njen suprug, režiser Karlo Ponti.

On je svoju suprugu tjerao da dva mjeseca hoda između dva reda noćnih ormarića i zatvara njihova vrata bokovima. 3. Prava ljepota je u spokoju; Ponekad nam se čini da Sofija ne zna za tugu i bol. Ipak, uvijek nasmijana Sofija, je imala mnogo ružnih trenutaka u svom životu.

Uvijek je sanjala da ima djecu, ali ju je nekoliko neuspjelih trudnoća gotovo koštalo života. Ipak, ona je nastavila da se smije. Njena smirenost i način na koji je prihvatila život su zaista veličanstveni, a prema njenim riječima, vedrina je upravo glavna tajna ženske ljepote.

4. Najveći neprijatelj svake žene je ljenost; Ovo se odnosi na apsolutno sve. Njegu, režim israne, fizičku aktivnost… Sofija je često spominjala da je jako teško ponekad odbiti neko ukusno jelo, naročito kada često prisustvujete svečanim događajima.

Ali, ona ističe da se u takvim situacijama vodi jednim pravilom. Ako je gladna jede, ako nije ne jede. Za ljepotu je ponekad potrebno nečega se i odreći. 5. Pravi izvor mladosti i ljepote je naš um; Ni jedna fizička ljepota se ne može uporediti sa ljepotom koju neka osoba nosi u sebi. Godine i promjene koje dolaze sa njima su nešto čega se ne trebamo sramiti.

Glupo je juriti mladost i pokušavati prevariti prirodu. Sofija se nikada nije sramila svojih godina i uvijek i je sa ponosom nosila. “Postoji izvor mladosti: to je vaš um, vaš talent, vaša kreativnost. Kad naučite piti iz ove fontane, zaista ćete pobijediti dob.” rekla je jedne prilike Sofija. Ljepota je ono što nosimo u sebi. prneosi “Infpult“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh