Svaštara

Nataliju si*ovali, pa zadavili pertlom od patika: Porodica izgubila svu nadu, a onda se dogodio preokret

Trojica policajaca su osuđena, četvrti je oslobođen, pa vraćen na suđenje, dok peti zločinac još nije pronađen.

Natalija Melman - El Litoral

Istraga o ubistvu djevojke Natalije Melman (15), koje se dogodilo 4. februara 2001. u Buenos Ajresu, rezultiralo je doživotnom kaznom zatvora trojici policajaca optuženih za otmicu, si*ovanje i ubistvo, dok je četvrti podvrgnut novom suđenju, nakon što je prethodno bio oslobođen optužbi.

Takođe ostaje da se utvrdi kome pripada peti DNK koji je pronađen na licu mjesta, imajući u vidu da taj peti akter nikada nije pronađen, niti identifikovan.

Na doživotni zatvor osuđeni su policijski službenici Buenos Ajresa Oskar Ehenike (61), Rikardo Anselmi (53) i Rikardo Suarez (58). Oni su 4. februara 2001. u jutarnjim časovima prisilili maloljetnicu da uđe u kombi, da bi je potom odveli u napuštenu kuću u naselju Kopakabana, prenosi El Litoral.

Tamo su je si*ovali, a potom i usmrtili zadvivši je pertlom cipela koje je nosio jedan od policajaca.

Njeno tijelo pronađeno je četiri dana kasnije u šumi, pod gomilom lišća.

Četvrti akter nemilog događaja, bivši narednik Rikardo Panadera, oslobođen je 2018. godine jer “njegovo saučesništvo nije dokazano u pretresu” i da je postojala “netačna procjena dokaznog materijala”, saopštili su iz tužilaštva.

Roditelji žrtve žalili su se na tu presudu tvrdivši da je sprovedena “pristrasna i proizvoljna analiza dokaza”, pozivajući se na DNK sa stidnih dlaka koji je kompatibilan sa Panderom.

Godinu dana kasnije ponovo je izvršen pretres, a Kasacioni sud Buenos Ajresa poništio je oslobađajući presudu Panderu i naložio novo suđenje koje je i dalje u toku.

Istraga zločina takođe je dala i peti DNK profil, otkriven iz traga sperme pronađenog na tijelu žrtve tokom obdukcije.

Ovaj zločin uništio je sve nas koji smo je voljeli, ali je razotkrio nasilje nad ženama, policijsko nasilje i podstakao mnoge da se suprotstave tome. Pravda je u ovom slučaju takođe u nekim momentima dovedena u pitanje da bi trebalo da se zapitamo kakvi smo ljudi kada dozvoljavamo sve ovo – naveo je Natalijin otac Gustavo Melman, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh