Svaštara

Zatrudnila sa 45 godina, pa riješila da obraduje muža i djecu: Poslije njihove reakcije svijet joj se srušio

Nije očekivala da muž ne želi sopstveno dijete, a djeca su stala na njegovu stranu.

Žena - Pult24.info

Kazahstanka po imenu Žanar nedavno je saznala da je trudna u 45. godini, što je bila iznenađujuća vijest kako za nju, tako i za cijelu porodicu, imajući u vidu da već ima odraslu djecu koja studiraju.

I dok je ona bila sretna što u utrobi nosi još jedan život, njena porodica je protiv toga, a muž joj je ljutito rekao da mu je “dosadilo” i da ne želi ponovo da odgaja bebu, piše Nur.kz.

Žanar se udala sa 19 godina, a njen muž je tri godine stariji. Rano stupanje u brak nije ih spriječilo da završe studije, a imaju i dvoje djece, od koje stariji sin ima 24 godine.

– Suprug i ja smo prošli puno toga. Na početku porodičnog života unajmili smo stan, morali smo da kombinujemo učenje sa odgajanjem djece. Sjećam se kako smo čak i štedjeli na hrani. Bilo je i perioda kada smo željeli da se razvedemo. Moj muž je sebi našao ljubavnicu, jedva smo spasili brak. Sada se situacija popravila. Suprug ima dobar posao, a ja sam glavni računovođa u privatnoj kompaniji – kaže Žanar.

Ona je nedavno počela da se osjeća loše i bila je izuzetno slaba. Pomislila je da je umorna od posla, ali je svakako posjetila ljekara, gdje ju je sačekalo iznenađenje.

– Ispostavilo se da sam trudna. Iskreno, ova vijest me je šokirala. Kada sam došla sebi, bila sam presretna i već sam počela da smišljam muška ili ženska imena za bebu – navela je ona.

Tog dana požurila je kući kako bi sretne vijesti prenijela suprugu. Međutim, umjesto radosti, sačekao ju je hladan tuš.

Suprug je bio bijesan i urlao je na nju da bi trebalo da abortira, a u tome su ga podržala i djeca.

– Moj muž je rekao da ne želi još jedno dijete i da neće da se brine o njemu. Takođe je pominjao komplikacije i neprijatnosti sa kojima bismo se navodno suočavali kada bih rodila. Djeca su stala na njegovu stranu, a njihov stav posebno me j uvrijedio. Sin je rekao da treba da razmišljamo o unucima, a ne o još jednoj bebi, jer će se i on krajem godine vjenčati. Svi su se okrenuli protiv mene i djeteta koje nosim – žalila se Žanar.

Uprkos svemu, odlučila je da rodi dijete, a zbog te odluke, odnos sa mužem se znatno pokvario, dok su i djeca “zahladnjela” sa njom.

Žanarina trudnoća za sada ide u dobrom smjeru. Ljekari su je upozoravali na moguće rizike, ali se ona ipak ne plaši toga, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh