Svaštara

Ana trpjela jake bolove, a nastavnici odbili da zovu doktora: Zbog te greške neće imati mira dok su živi Niko nije očekivao tragičan kraj

Tinejdžerka Ana Aglou (17), učenica gimanzije u Bristolu, umrla je od sepse na školskom putovanju u Njujorku.

Ana Aglou - Facebook

Ona je nastavnicima prije toga rekla da joj je loše i da ima jake bolove, ali nisu je shvatili ozbiljno, niti su htjeli da zovu ljekara, prenosi Dejli mejl.

Anini roditelji Dejvid i Natalija kazali su medijima da je njihova kćerka rekla nastavnicima da misli da ima infekciju grudnog koša i zatražila posjetu ljekara dva dana prije smrti, ali je to odbijeno.

Nastavnici su, pak, rekli da im se Ana žalila da se osjeća umorno, da joj je začepljen nos i da nije tražila posjetu ljekaru.

Prema rezultatima istrage, ana se srušila u hotelskoj sobi, kada je na licu mjesta stigla hitna pomoć koja je pokušala da je ranimira, ali djevojka je umrla na putu do bolnice.

Ana je dva dana prije putovanja u Njujork imala simptome slične prehladi, ali se potom osjećala malo bolje, da bi joj ponovo pozlilo.

Navela je da nema snagu da hoda, da ima bolove u grudima i zamolila nastavnike da ostane u hotelu dok je grupa učenika obilazila muzej.

Pomoć ljekara nije joj bila odobrena od nastavnika.

– Ana je rekla da misli da ima infekciju grudnog koša, da se osjeća mnogo gore, da ima temperaturu i kašalj. Nastavnici su je iznervirali jer nisu htjeli da pozovu ljekara, a nisu joj dozvolili ni da ostane u hotelu, već je tako iscrpljena morala da pješači sa ostalima – rekla je Natalija Aglou, Anina majka, koja se ipak nadala da će nastavnici pozati ljekare.

Kasnije je Ana poslala poruku majci da se osjeća malo bolje, da bi je već sljedećeg jutra pronašli bez svijesti u hotelskoj sobi, a na putu do bolnice je preminula, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh