Svaštara

YouTuberica eutanazirala psa jer je ugrizao njenog sina, ljudi su šokirani

YOUTUBERICA Nikki Phillippi našla se na udaru kritika zbog odluke da eutanazira svog 9-godišnjeg psa Bowsera nakon što je ugrizao njenog sina Logana.

Eutanazija - Screenshot

Blogerica je vijest objavila u podužoj objavi na Instagramu 4. svibnja. Sa suprugom Danom je snimila i video u kojem su objasnili svoju odluku te ga objavila na YouTubeu.

“Bowser je imao agresivnu crtu, a nedavno je ugrizao Logana. Nakon puno razmišljanja smo odlučili da je vrijeme da pođe dalje. Znam da će mnogi od vas biti šokirani kad ovo čuju, moj mozak je i dalje u šoku. Ipak je on bio s nama posljednjih 9 godina, uključujući 9 godina našeg braka”, kazala je Nikki.

“Nismo htjeli donijeti ovu odluku. Ne šalim se kad kažem da je iza mene jedan od najtužnijih dana u životu. Nedostajat ćeš nam zauvijek, Bowser”, nastavila je.

Phillipi je rekla da je kontaktirala društvo za zaštitu životinja, ali psa nisu htjeli uzeti jer je bio s njima od rođenja.

“Čak i da su ga primili, mi bismo bili odgovorni da je nekoga ugrizao”, pojasnila je.

Par je gledateljima pokazao kako je izgledao njihov posljednji dan s Bowserom te su opisali zadnje trenutke koje su proveli s njim.

“Dali smo mu ukusnu hranu, vozili se, vrijeme je bilo savršeno. Igrali smo se i upijali zrake sunca. Eutanaziju smo odlučili obaviti u našem domu pa smo čekali da dođe anesteziolog”, ispričala je Phillippa. prenosi “Index“.

Mnogi su ih zasuli negativnim komentarima.

“Sram vas bilo”, “Ovo je užasno. Od toliko drugih opcija, vi ste odlučili ubiti ga”, “Nije pošao dalje nego je ubijen”, “Neki psi nisu za suživot s djecom, ali to ne znači da ih treba ubiti”, neka su od mišljenja.

Jednu osobu posebno je pogodilo što je Phillippa svoju odluku javno objavila.

“Ovo je jedna od najsebičnijih i najneodgovornijih objava koju sam ikad vidjela. Čak i ako donesete takvu stravičnu odluku, nemojte o tome obavještavati javnost i pokušavati normalizirati ideju da je uspavljivanje psa zbog problema s agresijom u redu.”

Nikki je ubrzo ukinula mogućnost komentiranja te zaključala svoj profil na Instagramu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh