Svaštara

3 problema savremenih žena koje naše nene i bake nisu imale

Moderne žene se suočavaju sa raznim problemima sa kojima se naše bake nisu imale priliku suočiti.

Baka i dijete - Klokanica.hr

Za neke od njih one nikada nisu ni čule ili možda u njihovo vrijeme nisu ni posojali. U nastavku pročitajte tri najčešća problema sa kojima se suočavaju moderne žene. 1. Izbor životnog puta; Nekada su stvari bile mnogo lakše.

Za ženu nisu postojale druge opcije osim da se brine o djeci i mužu. U današnje vrijeme žene žive u svijetu u kojem ne samo da žele biti dobre majke i supruge, već žele karijeru i uspješan život. Za njih brak i majčinstvo ne predstavljaju apsolutnu sreću, već nekima predstavljaju smetnju.

Iako je i danas moguće biti samo dobra supruga i majka, mnogim ženama je to dosadno i monotono te žele više. 2. Problem odgovornosti; Kao što to obično biva, zajedno sa izborom dolazi i odgovornost. Ono što bi mogle naučiti od naših baka je strepljenje koje su imale i sa kojim su se borile kroz život, a koje mnoge današnje žene nemaju.

Moderne žene su često tvrdoglave, ne podnose kada se neko prema njima ponaša loše, a naše bake su često ćutale na takvo ponašanje. Što više slobode imaju žene, one imaju i veću odgovornost za svoje izbore i aktivnosti te trebaju biti nezavisnie u svojim životnim planovima.

3. Problem ravnopravnosti; Danas žene žele u svemu biti jednake sa muškarcima, što naše bake nisu mogle. Prije je ženama bilo mjesto u kući i njena jedina obaveza je bila da se brine o domu i odgaja djecu. Ipak danas su se stvari promijenile.

Danas žene žele imati uspješnu karijeru i profesionalni život jednako kao i muškarci. Živeći takav život žene su mnogo više izložene stresu za koji naše bake nikada nisu ni čule, a možda čak on nije ni postojao u njihovo vrijeme,piše Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh