Svaštara

Svi se zagledali u tipa zbog onoga šta nosi gradom umjesto maske

KAD SU europske vlade stanovnicima savjetovale da tijekom pandemije koronavirusa i zatvaranja stvore svoje “balone”, skupine ljudi s kojima imaju blizak fizički kontakt, kako bi tako ograničili šire društvene kontakte, vjerojatno im na umu nije bio prijenosni staklenik.

muškarac - Screesnhot

Malenu prozirnu zelenu oazu na ramenima nosi belgijski umjetnik Alain Verschueren, po struci socijalni radnik, dok ide ulicama glavnoga grada Belgije.

Šeće s mini staklenikom od pleksiglasa, udišući miomirise aromatičnih biljaka koje okružuju njegovu glavu.

Na tu je zamisao taj šezdesetjednogodišnjak došao još prije 15 godina, a nadahnule su ga bujne oaze Tunisa, u kojemu je ranije radio. No, odnedavno je u gradu u kojemu su zaštitne maske obvezne u sklopu suzbijanja širenja koronavirusa njegov izum poprimio sasvim novu dimenziju. prenosi “Index“.

“Želio sam napraviti svojevrstan balon ili mjehur u koji bih se mogao zatvoriti da bih se odvojio od ostatka svijeta, od svoje okoline, koja mi se činila predosadnom, prebučnom i presmrdljivom”, ispripovijedao je novinarima Verschueren, dodavši da boluje od astme i da mu je ugodnije disati pod njegovim mini staklenikom nego ispod zaštitne maske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh