Svaštara

Trik koji je oduševio žene: Kako da izgledate savršeno u farmerkama! Evo u čemu je tajna

Christian Dior je jednom rekao: jednostavnost, dobar ukus i njega su tri osnove dobrog oblačenja, a ne koštaju ništa.

U nastavku pogledajte 10 stvari o vašem izgledu koje mogu ostaviti loš dojam na druge:

1. IZBLIJEDILA ODJEĆA

Crna haljina može od prosječne žene napraviti kraljicu. Ali ako tkanina izgleda kao da je isprana na desetine puta i da je crna boja daleko od savršene, dobićemo suprotan efekat.

Šta možete učiniti: Operite svoju svijetlu i crnu odjeću u hladnoj vodi i nemojte je sušiti. Pri pranju možete dodati sirće, crnu kafu ili čaj. Najizloženija je odjeća od lana, dok vuna i najlon mogu čuvati svoju boju duže.

2. NESAVRŠENO BIJELA ODJEĆA

Bijela, baš kao i crna, može imati pozitivan učinak na vaš izgled, ali samo ako je savršena. Žute ili sive nijanse jednodijelog komada odjeće učinit će da izgledate neuredno. A posebno ako se vide mrlje znoja na bijeloj odjeći.

Šta učiniti: Uzmite novu bijelu odjeću i uporedite ju sa svim bijelim odjevnim predmetima koje imate. Lagani znakovi žutila se mogu ukloniti dodavanjem vodikovog peroksida, sode ili soka limuna pri pranju bijele odjeće. Međutim, ako se žutilo na odjeći ne može ukloniti, najbolje je da taj komad odjeće bacite.

3. NEMARNO SMOTANI RUKAVI

Dobro namotani rukavi na odjeći učinit će da izgledate mlađe i dinamičnije. Međutim, rukavi samo gurnuti gore poput harmonike će učiniti da izgledate nemarno.

Kako da to učinite ispravno: Otkopčate dugmad na rukavu, poravnajte rukav, a onda okrenite manžetu iznutra, zatim napravite 1-2 zavoja za cijelu širinu rukavca. Ako se tkanina na manžetima na drugoj strani razlikuje u boji od glavne strane, uvijek možete napraviti talijanske rukave.

4. HAREM PANTALONE (ŠARVALE)

Harem pantalone ili kako se još nazivaju “Šarvale” obično su okej ako ih nosi neki hip-hop umjetnik. U svakom drugom slučaju, ove hlače predstavljaju potpuni promašaj.

Šta možete učiniti: Ako i povrh svega ne možete odustati od ovih hlača, onda je najbolje da ih nostite sa patikama ili sandalama. A gore možete obući jednostavnu majicu.

5. PERUT NA ODJEĆI

Tragovi peruti na odjeći su apsolutno nedopustivi. Kad ljudi vide ovo, obično se žele odmaknuti od vas.

Šta učiniti: Ako imate perut, to ukazuje kako vam je koža glave previše suha ili da ne uzimate dovoljno određenog vitamina. Dok ne pronađete pravi šampon ili ne riješite ovo stanje, izbjegavajte tamnije majice.

6. PREVIŠE DODATAKA
Previše nakita, a posebno u kombinaciji sa svjetlijim make-upom, može čak i pažljivo odabranu odjeću pretvoriti u nešto veoma neugodno.

Šta učiniti: Coco Chanel savjetuje da uklonimo onaj komad nakita ili dodatak koji smo stavili posljednji. Uostalom, ovo se najčešće pokaže kao suvišno

8. OPUŠTENE PANTALONE

Čini se kako ova slika govori sama za sebe i objašnjava zašto ne biste trebali nositi hlače na ovaj način, a posebno je pogubno u kombinaciji sa lošim držanjem tijela.

Šta učiniti: Kupite farmerke koje odgovaraju vašoj veličini i izbjegavajte farmerke koje imaju veoma nizak struk. Kako biste kontrolisali položaj kralježnice, pokušajte zamisliti da vam je neko prosuo čašu hladne vode niz leđa.

Pogledajte i ovaj trik:


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh